Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Több száz új fa a XII. kerületben

Közel száz facsemete került a végleges helyére a közterületeken a Hegyvidéki Zöld Iroda és a városfejlesztési iroda együttműködése révén. Az elmúlt hetekben egyebek mellett kőrist, juhart, csörgőfát, díszkörtét és díszcseresznyét ültettek a szakemberek az üres fahelyekre, valamint a kiszáradt fák helyére az utak melletti zöldsávokban, a parkokban és játszótereken.

A hegyvidéki kertek is sok új fával gazdagodtak, a zöld iroda munkatársai november elején százhatvan gyümölcsfát osztottak ki az itt élő kerttulajdonosok között. Az érdeklődők a Gyümölcsöző Hegyvidék program keretében vehettek át két-két őshonos fácskát a bolti árhoz képest fél áron. A kerületi közintézmények, óvodák sem maradtak ki a sorból, huszonnégy gyümölcsfacsemetét kaptak.Tobb_szaz_uj_fa_a_XII._keruletben

Az alapítása 150. évfordulóját ünneplő ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskolába járó gyerekek családjai a jubileum alkalmából százötven fát ültetnek el. Az oktatási intézmény programját koordináló tanítónő, Láng Annamária lapunknak elmondta, hogy az akcióhoz összesen hatvan csertölgyet, molyhos tölgyet, berkenyét és pannon kőrist adott a Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány, a Hegyvidéki Zöld Iroda közreműködésével. Ötven mezei juhart az egyik diákjuk erdész nagyapja ajánlott fel, negyven oszlopos juhar beszerzését pedig az iskola vállalta.

Az ELTE gyakorlóiskolája az idén csatlakozott a Plant for the planet („Ültess a bolygóért”) nemzetközi kezdeményezéshez. A fásítási akció eredménye nem csak a közreműködő családok kertjeiben látható: gyertyánok díszítik az általános iskola udvarát, az intézmény névadójára emlékeztetve.

sz.