Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Sikeres hegyvidéki övvizsgák

Nyáron sem tétlenkedtek a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kempókái, akik közül négyen sikerrel teljesítették a Magyar Kempo Szövetség övvizsgáját. Az ifjú sportolók a balatonlellei központi edzőtáborban adtak számot tudásukról egy teljes héten át.
Az eredményes teljesítéshez nem volt elég csupán a szintfelmérőn jól szerepelni, az elméleti és gyakorlati felkészültség, valamint az erőnléti feladatok teljesítése mellett a mesterek a táborban mutatott hozzáállást is figyelembe vették. A többi között ütések, rúgások, dobások, feszítések, no meg szinte számolatlan felülés, fekvőtámasz szerepelt a kötelező gyakorlatok között.Sikeres_hegyvideki_ovvizsgakA hegyvidéki sportolók a koronavírus-járvány idején is folyamatosan edzettek, ha tehették, csoportosan, amikor pedig erre nem volt lehetőség, akkor otthoni környezetben. Ennek meglett a pozitív hatása, egyikük sem vérzett el a vizsgán: Ódor Lili és Karácsonyi Krisztián 2. kyu, Lacza Ábel 3. kyu, míg Ódor Erik 4. kyu fokozatot szerzett.
Ódor Lili elmondta, hogy számára mindig sokat jelent a vizsga, mert az újabb övfokozatokkal egyre közelebb kerül a fekete övhöz. Persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy ilyenkor egészen más módon mutathatja meg a tudását, mint a versenyeken. A karantén időszakában végig edzésben volt, ennek köszönhetően sikerült formában maradnia. Ez azóta sem változott, és bár nincsenek versenyek, amikor csak tud, naponta többször gyakorol.
„Ebben a helyzetben is a legtöbbet szeretném kihozni magamból, minden tréningen ott vagyok, száz százalékot nyújtok, és várom a legközelebbi megméretést. Az a célom, hogy a kempóhoz hasonlóan a ketrecharcban is világbajnok legyek!” – tekintett előre a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia sportolója.
Nem csak neki van esélye előrelépni, az akadémián ugyanis szeptembertől ismét elindultak az ökölvívó-, kempó- és thaibox-edzések a kezdő gyerek-, kezdő felnőtt- és haladó csoportokban. További információk: www.hegyvidekharcosai.hu.

-os