Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Éjszakai libegőzés

Csillagfényes égbolt, varázslatos panoráma, friss levegő és retró hangulat várt mindazokra a kikapcsolódni vágyó utasokra, akik a III. Libegők Éjszakáján szálltak fel a levegőben libegő székekre.

Kétféle ember létezik: aki ült a Libegőn, és aki ülni fog – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ közösségi oldalán. A főváros emblematikus közlekedési eszköze, a Zugligetből a János-hegyre vezető Libegő immár ötven éve áll az utasok szolgálatában. Már a légpálya átadásának első napján, 1970. augusztus 19-én több mint tízezer ember utazott a járművön, amelynek azóta is töretlen a népszerűsége.
A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter két évvel ezelőtt ezért is hívta életre a Libegők Éjszakáját Eplényben, Sátoraljaújhelyen és a Hegyvidéken. A program már a kezdetektől sokakat vonzott – csakúgy, mint most, augusztus utolsó szombatján.Ejszakai_libegozes1Már a zugligeti völgyállomásra vezető út is kellemes élményeket tartogatott, a garázsból ugyanis ismét kigördültek az R158-as jelzésű retró autóbuszok, amelyek a Széll Kálmán téren várták a nosztalgiázni vágyó utasokat. „Nagyon szeretünk libegőzni, nem volt kérdés, hogy mi is eljövünk erre az éjszakai programra. A buszozás visszaidézte gyermekkorom legszebb éveit, rengeteg szép emlék jutott eszembe...” – mosolygott Fehér Lilla, aki férjével és nyolcéves kislányával együtt érkezett.
A csillagfényes éjszakán romantikus pillanatokból sem volt hiány: Szabó Dávid és Kertai Janka jeles évfordulót ünnepeltek a magasban. „Pont ma van öt éve, hogy megismertük egymást. A libegőzés volt az első közös programunk, így adta magát, hogy ezen a különleges augusztusi napon itt töltsük az esténket” – mesélte Dávid, aki egy hófehér liliommal is kedveskedett szerelmének.
„Mindegyik rendezvényünk rendkívül sikeres, a jegyek jelentős része általában már elővételben elfogy” – mondta el lapunknak Zsákay László György, a Budapesti Közlekedési Zrt. turisztikai és divízióvezetője. Hozzátette, annak sem kell elkeserednie, aki most lemaradt, a tervek szerint ugyanis az idén még egyszer, szeptember 26-án is megrendezik a Libegők Éjszakáját. Ejszakai_libegozes2

BM.