Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Komposztálókereteket oszt az önkormányzat

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

A Hegyvidéken az intézmények és lakóépületek túlnyomó részét zöld felület, kert övezi, amiknek a gondozása során nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ahogy a papír-, üveg-, fém- és műanyaghulladékok körében a szelektív gyűjtés egyre inkább terjed, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása.

A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.

Az idei évben is szeretnénk támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják.

Önkormányzatunk az idén is lehetőséget biztosít

komposztálókeretek térítésmentes átvételére, a készlet erejéig.

A komposztálóeszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztálókeretek átvételére. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett kerületi lakcím. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztálókeret igénylésére van lehetőség.

A jelentkezés módja 2020. szeptember 14-től: online a https://eugyintezes.hegyvidek.hu/ honlapon, a „Zöld Iroda” fül alatt várjuk a jelentkezést 2020. október 5. (hétfő) 16.00 óráig.

Az eszközöket a jelentkezés sorrendjében, a készlet erejéig tudjuk biztosítani.

A komposztálóeszközök átvételének további feltétele egy kb. 60 perces, komposztálással kapcsolatos, érdekes oktatáson való részvétel.

Az oktatások időpontja és helyszíne:

– 2020. október 6. (szerda) 16.30 óra és 18.00 óra, Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti nagyterme (1124 Budapest, Törpe utca 2.);

– 2020. október 8. (csütörtök) 16.30 óra és 18.00 óra, Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti nagyterme (1124 Budapest, Törpe utca 2.).

(A szervezők – a járványügyi helyzetre való tekintettel – az előadásra és a komposztálókeretek kiosztására vonatkozó feltételek változtatási jogát fenntartják.)

További információk

Előzetes érdeklődés a 06-70/953-3263-es telefonszámon.
Regisztrációt követően a 06-30/544-8778-as telefonszámon.Komposztalokereteket_oszt_az_onkoranyzat