Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nem_lesz_bulinegyed_a_Normafabol

Nem lesz bulinegyed a Normafából!

A nyár végén több bejelentés is érkezett az önkormányzathoz, hogy a Normafa környékén zenés bulik dübörgő zaja teszi lehetetlenné az éjszakai pihenést. A bejelentők egy része a Normafa Síháznál tartott programokra gyanakodott, ám az ellenőrzések során kiderült, a zaj nem onnan, hanem a tündér-hegyi kőfejtőnél szervezett illegális partikról származik. A Normafa Park igazgatója hangsúlyozta: ahogy eddig, úgy a jövőben sem engedélyezik a hangos éjszakai rendezvényeket.

Határozottan fellépünk a rongálókkal és mindenkivel szemben, aki nem tartja be a Normafa területére érvényes szabályokat. Az önkormányzat nem azért újította meg a Normafát és környékét, hogy a közösségi együttélés szabályait figyelmen kívül hagyva most néhányan illegális bulinegyeddé züllesszék a területet!” – reagált Fonti Krisztina alpolgármester a Normafa környékén élők panaszaira. Az érintettek azért tettek bejelentést, mert többször is, késő éjszakába nyúlóan, bömbölő zene zavarta a nyugalmukat.

„Többen az új bérlő által működtetett Normafa Síházat nevezték meg a zavaró zajhatások lehetséges forrásaként, ezért ellenőriztük a helyszínt, zajmérést is végeztettünk – beszélt a részletekről Mikó Gergely, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény igazgatója. – Az ellenőrzések azt igazolták, hogy a Normafa Síház zenés programjai nem járnak nagy zajjal, és a koncertek véget érnek este tíz órakor. Kiderült ugyanakkor, hogy a Tündérhegyi út mentén található kőfejtőnél – vélhetően több alkalommal is – illegális bulikat rendeztek, ezek zaját hallhatták a lakók sokfelé.”

Az intézményvezető kiemelte, hogy amióta a Normafa és környékének fenntartását végzik, egyetlen esetben sem adtak engedélyt hangos éjszakai rendezvény megtartására, és a továbbiakban is ezt a gyakorlatot akarják követni. Annak érdekében, hogy ne fordulhassanak elő hasonló, a környéken élők nyugalmát zavaró, engedély nélküli éjszakai programok, a hegyvidéki rendészek az eddiginél jóval sűrűbben járőröznek majd a területen.

„A Normafa a kulturált pihenés, szórakozás, a jókedvű baráti találkozók helyszíne lehet, ebbe azonban nem fér bele, hogy egyesek zajos bulikat tartsanak!” – jelentette ki az igazgató. Hozzátette: szeretnék mindenki számára egyértelművé tenni a természet és a lakók nyugalmának megőrzése érdekében szükséges magatartási szabályokat, ezért hamarosan kidolgozzák, és széles körben közzéteszik a Normafa Park házirendjét.

sz.