Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tesztelés és fertőtlenítés a nevelési intézményekben

A koronavírus-fertőzés világszerte ismét növekvő tendenciát mutat. A 2020–2021-es nevelési év megkezdésével óvodáinkban, bölcsődéinkben továbbra is szigorú megelőző intézkedéseket alkalmazunk a járvány terjedésének megfékezése érdekében.

Az önkormányzat a hegyvidéki óvodák, bölcsődék minden munkatársát letesztelte, illetve teszteli a nevelési év első napjaira, és a tesztelést a továbbiakban is rendszeresen végezzük. Ahogy már tavasszal és a nyár folyamán is történt, rendszeres fertőtlenítő takarítást végzünk az épületekben és az udvarokon.

A néhány hónappal ezelőtti szabályok nem változtak, a szülők továbbra is maszkban, kézfertőtlenítés után léphetnek be az intézményekbe. Kérjük a Tisztelt Szülőket, ha gyermekükkel a közelmúltban külföldön tartózkodtak, jelentsék az óvodapedagógusoknak, gondozóknak, és fokozottan figyeljék gyermekük egészségi állapotát. Amennyiben gyermekük belázasodna, feltétlenül hívják fel a háziorvost, és a kapott instrukciókat tartsák be.

A gyermekek testhőmérsékletét a nevelési intézményeink bejáratánál ellenőrzik, és 37,3 °C-nál magasabb érték esetén a gyermek nem léphet be az intézmény területére. Gyógyulása után csak orvosi igazolással hozható közösségbe.

Tisztelettel kérjük továbbá Önöket, hogy folyamatosan kövessék a járványhelyzettel és a vonatkozó általános szabályozással kapcsolatos kormányzati tájékoztatást. Az önkormányzat továbbra is fokozottan védi és a jövőben is teszteli a szociális intézményekben dolgozókat, az idősekkel foglalkozó munkatársakat.

Mivel a járvány az időseket veszélyezteti a leginkább, ezért elmarad az idősek napi rendezvény és a nyugdíjasklubok is zárva maradnak. Az önkormányzat valamennyi kulturális és sportintézményében kötelező a maszkviselés, az egészségügyi előírások betartása.

A MOMkult az alábbi felhívást tette közzé honlapján:

„A fertőzés kockázatának csökkentése érdekében kérjük az alábbi néhány szabály, ajánlás betartását:
▪️ felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályokkal összhangban a MOMkultban az előadások létszámát nem korlátozzuk, de a színházteremben és az előterekben a maszk használata kötelező!;

▪️ kizárólag akkor látogassák intézményünket, amennyiben teljesen egészségesek;

▪️ az épületben a védőtávolság megtartása ajánlott, amennyiben ez nem tartható, kérjük, viseljenek arcmaszkot;

▪️ kérjük, az épületbe belépve használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket;

▪ lehetőség szerint személyes vásárlásaik során részesítsék előnyben az érintés nélküli fizetési formákat;

▪️ a színházterem és egyéb rendezvénytermeink ajtajait az előadások kezdete előtt fél órával megnyitjuk, hogy megelőzzük az esetleges torlódást;

▪️ szintén a torlódás elkerülése érdekében a színháztermi programok végén a látogatók a nézőteret szakaszosan hagyhatják el, ebben munkatársaink hangosbemondón keresztül segítenek.”

Ezúton is köszönjük a lakosok együttműködését. Vigyázzunk egymásra!

Hegyvidéki Önkormányzat