Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Bioélelmiszerek ajándékba

Idén immár harmadik alkalommal vehetett át biotermékekből összeállított ajándékcsomagot egy közösségi feladatokat ellátó kerületi szervezet Hegyvidék önkormányzata és a kerületi biopiac vezetőinek jóvoltából. Ezúttal a Vakok Batthyány László Intézete kapott az egészséges élelmiszerekből.

Lovas Pál alpolgármester lapunknak elmondta: az önkormányzat felkarolta a kerületi biopiacon tevékenykedő Rózsa Péter (a Virágos Kút Kft. tulajdonosa) és Czeller Gábor (a Magyar Biokultúra Szövetség elnöke) ötletét, hogy – a piac időszaki rendezvényeihez kapcsolódva – közösen ajándékozzák meg a hegyvidéki polgárokért dolgozó kerületi szervezetek valamelyikét.

Az önkormányzat támogatásával a piac rendszeresen vendégül lát egy-egy magyarországi régiót, amely elhozza a hegyvidékieknek az adott tájegységre jellemző étkeket, terményeket, népművészeti termékeket. Köszönhetően a népi mestereknek, kosárfonóknak, teknővájóknak, ilyenkor a szokásosnál is pezsgőbb, változatosabb a vásár. Nem maradhat el a sütés-főzés sem: olyan helyi különlegességek készülnek a bográcsokban és kemencékben, mint a legutóbbi rendezvény közönségsikert arató fogásai, a hortobágyi rackajuh-leves és a lapcsánka. Hogy ne menjen veszendőbe a sok finomság, a készítők mindenkit vendégül látnak egy kis kóstolóra, míg az őstermelők felajánlásaiból bőven jut méz, kompót, zöldség-gyümölcs és sok más ínyencség az ajándékkosarakba.


Bioélemiszerek ajándékba
Fehér Anna igazgató és Rózsás Péter őstermelő

Elsőként a Svábhegyi Református Egyházközséget, majd a gondozási központok nyugdíjasait ajándékozták meg, júliusban pedig a Vakok Batthyány László Intézete kapott bioélelmiszereket.

Szem előtt tartva a hegyvidéki polgárok egészségének megőrzését, az önkormányzat az eddiginél is hangsúlyosabb szerepet kíván betölteni a biotáplálkozás népszerűsítésében és a bioélelmiszerek mellett elkötelezett őstermelők támogatásában – tudtuk meg az alpolgármestertől. Lovas Pál kiemelte: a szolgáltató jelleget erősítve a tervek szerint a jövőben egyre több rendezvénynek ad majd otthont a hétvégenként 1500-2000 embert kiszolgáló biopiac.

mm.