Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Egészségklub a lélekről

A már évek óta sikeresen működő Hegyvidéki Egészségklub kibővítéseképpen idén új előadás-sorozatot indít a XII. kerületi önkormányzat. Az előadások - amelyeket havonta rendeznek, és két nagy témát járnak körül - fő célja, hogy azokat a lelki vagy pszichés tényezőket mutassák be, amelyeknek kulcsszerep jut az egészség megőrzésében, illetve az egyes betegségek kialakulásában.

Az első téma a lelki tényezők bemutatása a testi betegségek kialakulásában, vagyis az úgynevezett pszichoszomatikus betegségek (gyomorfekély, asztma, magas vérnyomás stb.) ismertetése, és ehhez kapcsolódóan annak bemutatása, hogy milyen ismereteket tartalmaz az egészségpszichológia e tárgyról.

A második téma a családi együttélésből származó, a mindennapokban előforduló stressztényezőket kívánja bemutatni. Azokat a családi életben megjelenő szükségszerű változásokat, életciklusokat emeli ki, amelyek a leginkább megterhelést jelentenek a családtagok számára (gyermekvállalás, válási krízis, serdülők a családban, házassági krízisek stb.).

A szervezők szándéka, hogy a kapott információk alapján a hallgatóság tudatosabban alakítsa az életét, képes legyen csökkenteni azoknak a tényezőknek a hatását, amelyek a testi és lelki egészségre egyaránt ártalmasak. Az ingyenesen látogatható előadásokat neves kutatók, klinikai szakpszichológusok és pszichiáter szakorvosok tartják.

Az első előadás időpontja: február 15. 18 óra.

(n.)