Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Filmvetítés rászoruló gyerekeknek

Karácsony előtt ingyenes mozizással lepett meg jó néhány családot a hegyvidéki önkormányzat. A MOM Parkban rendezett vetítésnek nagy sikere volt, így várhatóan megismétlik ez év végén.

Mintegy kétszáz grátisz meghívót küldtek ki az érintetteknek egy matiné-előadásra. A gyerekek a népszerű Verdákat nézhették meg szüleikkel - s a film alatt jóízűen majszolhatták az önkormányzat ajándék csokimikulásait, valamint a mozi büféje által biztosított pattogatott kukoricát. A film után még egy meglepetés várta a fiatal nézőközönséget: kifelé menet mindenki kapott egy falra ragasztható posztert a kedvelt mesefi guráról, Shrekről.

A gyerekek ajándékozásában személyesen is közreműködött Kovács Lajos alpolgármester, aki lapunknak elmondta: ez volt az első alkalom, hogy karácsony előtt programot szerveztek a rászoruló családoknak. A mostani vetítést a kerület és a Palace MOM Park mozi üzemeltetője, a Palace Cinemas együttműködésével sikerült tető alá hozni – a sikeres fogadtatás nyomán várható, hogy 2007-ben is hasonló eseménnyel kedveskednek majd a kerületi gyerekeknek.

Az alpolgármester hangsúlyozta: a filmvetítés mellett most sem maradt el a több éve működő karácsonyi segélyakció, amelynek során támogatást nyújtanak a segítségre szorulóknak - főként a nagycsaládosoknak és az egyedül élő időseknek. Korábban a segélyakció részeként ajándékcsomagokat, majd vásárlási utalványokat osztottak, ezúttal azonban már pénzt (tízezer forintot) adtak közel nyolcszáz kerületi lakónak; úgy látták ugyanis, hogy ez a legjobb segítség a valóban nehéz anyagi helyzetben lévő emberek számára.

kd