Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hegyvidekujsag.hu

Mint tudjuk, egy hírnek akkor van értéke, ha az megfelel az aktualitás követelményének. Az idő múlásával azonban minden hír veszít a frissességéből - két hét gyakran éppen elég ahhoz, hogy az információ érvényét veszítse. Minthogy lapunk kéthetente jelenik meg, sokszor kellett nélkülöznünk a rövid érvényű híreket. Ilyenek például azok a műsorajánlók, amelyeket lapzárta után, röviddel az esemény megrendezése előtt kapunk - ezeket értelmetlen lenne hetekkel később közölni, hiszen ki kíváncsi egy olyan felhívásra, amely egy réges-rég megtartott programra invitál?

Nos, ezt a problémát az internet segítségével sikerült feloldanunk: a www.hegyvidekujsag.hu címen elkészült egy portál, ahol minden aktuális hír azonnal elérhetővé válik. Sőt, még sok egyéb más is.

A hegyvidekujsag.hu gyűjtőoldalon a szolgáltató funkciót kívántuk előtérbe helyezni: itt minden olyan információnak helyet biztosítunk, ami segítségére lehet a kerületieknek mindennapjaik során. Ha például valahol útfelbontás nehezíti a közlekedést, akkor a "Munkálatok" menüpont alatt lehet tájékozódni a forgalmi változásokról. Amennyiben szerelő után kutatunk, az "Üzleti Kalauz" címszó alatt lelhetjük fel a szolgáltatók címeit, telefonszámait.

Akkor is érdemes lesz felkeresni weboldalunkat, ha a legkedvezőbb áron szeretnénk beszerezni az alapvető élelmiszereket - terveink szerint ezek aktuális árait több bolt bevonásával, rendszeresen közölni fogjuk a "Mit? Hol?" rovatban. A kerületi szabályokról is informálódhatnak az érdeklődők, a "Hasznos" cím alatt ugyanis az önkormányzat összes hatályos rendelete elolvasható. Ugyanitt a hegyvidéki közintézmények elérhetőségeit is megtalálhatjuk. Emellett minden más fontos címet közzéteszünk - a "Linktár"-ból könnyen átnavigálhatunk a hivatalok, közművállalatok oldalaira.

Portálunk egyfajta kerületi adatbázisként kíván működni, ahol az aktuális információk mellett archív anyagokra is rábukkanhatunk - ennek szellemében 2001 végétől a Hegyvidék újság minden lapszáma megtekinthető. (A 2006/23. lapszámtól kezdve, azaz tavaly december óta az archívumban könnyebben böngészhetünk, mert a korábbiaktól eltérően már nem oldalanként jeleníthető meg a lapok tartalma, hanem a címekre kattintva érhetjük el az egyes cikkeket.)

Természetesen a Hegyvidék mindenkori legfrissebb száma is mindig elérhető a hegyvidekujsag.hu főoldaláról, ahol az áttekinthetőség kedvéért Közélet, Kultúra, Sport és Otthon rovatcímek alatt találhatjuk a megjelent írásokat.

-d-