Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Iskolaszermustra az üzletekben

A Hegyvidék munkatársa által felkeresett budai szaküzletekben a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő hátizsákok ára 5 ezer forinttól indul, de akár 20 ezerért is kapni, az iskolatáskák átlagára 10 ezer forint. Tolltartóhoz már néhány száz forintért hozzájuthatunk, a ceruzát, tollat, radírt is tartalmazóért legalább 1500 forintot kérnek.

A fogyóeszköznek számító golyóstoll legolcsóbbika 100 forint, egy sima körző 300 forint. Zsírkrétakészletet 200 forint körüli áron kínálnak, a filctollkészlet valamivel olcsóbb, már 165 forintért, a hat darabos temperacsomag 1000 forint alatt beszerezhető. Tíz rajzlap és egy csomag írólap 50-60 forintba kerül, a tornazsák viszont majdnem 3000-et kóstál.

Sokkal olcsóbb, bár vélhetően szerényebb minőségű árukat vásárolhatunk a hipermarketekben. Saját felmérésünk szerint, aki ellátogat valamelyik városszéli, akciós árukban bővelkedő nagyáruházba, esetenként akár fél áron is hozzájuthat az iskolaszerekhez. A felső határ persze a csillagos ég, egy-egy divatosabb termék az átlagár többszörösébe is belekerülhet. Nem beszélve a sportszerekről, hiszen egy jobb sportcipőért akár több tízezer forintot is elkérnek.