Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK

TANÁCSADÁS
Az önkormányzat ingyenes társasházi tanácsadó szolgáltatását Kőhalminé S. Eleonóra tartja minden kedden 16 órától a szokott helyen, a polgármesteri hivatalban. A nyári szünet utáni első időpont: augusztus 28.

EGY MŰSZAK A TÜDŐGONDOZÓBAN
Egy műszakban működik augusztusban a Szent János Kórház és Rendelőintézet I–XII. kerületi Tüdőgondozó Intézet és Szűrőállomás. Nyitva tartás: hétfőn, szerdán és pénteken 8.00–13.00-ig, kedden és csütörtökön 14.00–19.00-ig. Cím: XII., Pethényi köz 1.

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ
A „Tört családok gyermekeiért” Közhasznú Alapítvány tevékenységét az alapító okiratban meghatározott célok szerint végezte. Az alapítvány kizárólag támogatásokból tartja fenn magát, tartós adományozásra szerződéskötése nem volt. Alkalmazottja nincs, tiszteletdíjat nem fizet. Működtetését kizárólag társadalmi munkában látják el. 2006-ban az induló pénzeszköze 120 090 Ft. Bevételei: adomány 83 500 Ft, kamat 321 Ft, szja 1%-ból 106 778 Ft. Kiadások: a Breznó közi Átmeneti Gyermekotthon éves tanulmányi kirándulásának támogatása 35 200 Ft, a gyermekotthon egyik lakójának támogatása (téli ruházat vásárlása) 10 000 Ft, az alapítvány számítógépéhez DVD-író + -olvasó 6840 Ft. Működési költsége és internetelőfizetési díja összesen 31 471 Ft volt. 2006. évi záró pénzkészlete 227 178 Ft. Az alapítvány leltározott vagyontárgya: 1 db számítógép. Rehus Gyuláné kuratóriumi elnök

TÁRSASHÁZI FÓRUM
A következő társasházi fórumot szeptember 10-én 16 órától rendezik a polgármesteri hivatal alagsori nagytanácstermében.
Témái:
– A társasházak jogi problémái az ügyvédi gyakorlatban. Előadó: dr. Simonfalvi Éva ügyvéd.
– Lakás-előtakarékosság állami támogatással. Előadó: Herczog Erzsébet fi nanszírozási tanácsadó, Fundamenta-Lakáskassza Rt.
A résztvevők a fórum témáiról írásban vagy szóban tehetnek fel kérdéseket az előadóknak. Az írásbeli kérdéseket előzetesen is el lehet juttatni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájára.

BETÖRÉST HIÚSÍTOTTAK MEG A RENDŐRÖK
A BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság rendőrei elfogták L. Gergő 18 éves, budapesti fi atalembert, aki július 21-én a késő esti órákban társával betörést kísérelt meg az egyik Árnyas úti házban. A betörőpáros közel félmillió forint értékben vett magához különböző tárgyakat, ezeket azonban a lakás előtt eldobták, amikor meghallották a szirénázó rendőrautó hangját. Dr. Fülöp Valter kapitányságvezető elmondta: a kiérkező járőröknek feltűnt egy fehér színű Opel, amely nagy sebességgel távozott a helyszín közeléből. Az adatgyűjtést követően megállapították a gépkocsi tulajdonosának személyazonosságát, akit másnap a barátnőjénél sikerült elfogni a II. kerületi Széher utcában. Az autóból előkerült egy kesztyű és egy törött csavarhúzó, amelynek letört részét korábban a betörés helyszínén foglalták le a rendőrkapitányság helyszínelői. L. Gergő jelenleg őrizetben van, előzetes letartóztatását kezdeményezte a nyomozóhatóság az I–XII. kerületi Ügyészségen. Társával, Dárday-Adriáni Tamás 22 éves, budapesti lakossal szemben országos elfogatóparancsot bocsátott ki a rendőrség.