Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Labdarúgás: Két pont a Hegyvidék előnye

A Hegyvidék SE (HSE) játékosai óvatosan várták a Budapest Bajnokság II. osztályának 13. fordulójában esedékes Tintahalak elleni mérkőzést, mert tudták, hogy a nyolcadik helyen álló vendégek masszív csapatot alkotnak. Ennek ellenére az első félidő hazai fölénnyel telt, de csak helyzetekig jutottak a XII. kerületiek. A szünet előtti pillanatokban a Tintahalak is jelezték, hogy pályán vannak: egy szögletet követően döngette meg a bal kapufát a vendégek középpályása.

A fordulás után bátrabban játszottak a vendégek, akik a vezetést is megszerezték, amire a szemfüles Bereznai még tudott válaszolni. A várakozással ellentétben két remek egyéni alakítás eredményeként 3-1-re elhúztak a Tintahalak. Erőlködött a hazai gárda, ám sok hibájukkal megkönnyítették a szimpatikusan játszó vendégek dolgát. Ezen az estén csődöt mondott a korábban a gólokat ipari mennyiségben termelő támadószekció, így a hármas sípszó után csalódottan ballaghattak az öltözőbe a Hegyvidék játékosai, akik a következő fordulóban idegenben vigasztalódtak.

Az Istenhegy elleni mérkőzést győzelmi esélyekkel várta a HSE, de az utolsó helyen álló Istenhegy masszívan védekezett, miközben két esetben is a kapufa segítette ki a Hegyvidéket. Aztán a harmadik helyzet már bement, így idegenben szerzett vezetést a sereghajtó. A Hegyvidéknek egy öngólra volt szüksége, hogy 1-1-re "mentse" az első félidőt.

Szünet után folytatódott az első félidő koreográfi ája, támadott a Hegyvidék, kontrázott az Istenhegy, de ezúttal jóval korábban siker koronázta Majzik József fiainak próbálkozásait, Novoszádi-Bereznaiakciót követően jött a 2-1. A sereghajtó egészen az utolsó percekig nyílttá tette a mecscset, ám végül Fisi találatával 3-1-re győzött a hazai gárda.

A 15., utolsó őszi fordulóban az első helyen álló Hegyvidék a Rákosmenti SC-t (BRSC) fogadta a Csörsz utcában. Tartottak a találkozótól a hazaiak, hiszen a védelem két alapembere, dr. Csipler, valamint Fisi nem játszhatott, és a középpályán fontos szerepet betöltő Novoszádi sem volt százszázalékos, bár végül vállalta a játékot.

A XII. kerületiek elsősorban a jobboldalon, a villámgyors Bereznai révén próbálták megbontani a vendégvédelmet, ami az első negyedóra végén sikerült is: Novoszádi-Bereznai összjátékot követően került a hálóba a labda. Tovább támadott a Hegyvidék, de Kajdy két gólhelyzetet is elhibázott. A BRSC-nek egy igazi helyzete volt az első 45 percben, de csatáruk tizenöt méterről nem volt eredményes.

A térfélcserét követően Bereznai találta el a kapufát, majd Dajka két méterről sem tudott a kapuba lőni. Nyomasztó Hegyvidék-fölényt követően újabb Novoszádi-Bereznai-akció végén büntetőhöz jutott a hazai gárda, amit Csucsi Nándor értékesített. Mallinerits kétszer is nagy helyzetben hibázott, de egy parádés támadás végén Bereznai fejjel talált a kapuba. A 3-0-s győzelemmel a Hegyvidék az első helyen várja a tavaszi folytatást, két ponttal megelőzve a Rákosliget, hárommal a Budakeszi együttesét.

Az őszi utolsó játéknapon a következő összeállításban szerepelt a listavezető Hegyvidék: Garam - Dajka, Vaczula, Csucsi, Mesterházy - Bereznai (Major), Bodócs, Novoszádi (Miczki), Dina (Mallinerits), Csiky (Kukorelli) - Kajdy (Soulavy).

J. K.