Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Női labdarúgóink az első osztállyal kacérkodnak

Bár a Hegyvidék SE labdarúgói nem az első osztályban gyűjtögetik a bajnoki pontokat, ettől még értékes sikereket könyvelhetnek el. Különösen áll ez a hölgyekre, akiknél még az a "veszély" is fennáll, hogy ősztől esetleg a legjobbak között folytathatják. Bajzik József edző adott rövid értékelést.

- Az őszi eredmények tulajdonképpen semmit nem jelentenek, hiszen tavaszra összevonják a Keleti és a Nyugati csoport első négy-négy csapatát, tehát a felsőházbelieket, akik aztán ebben az új, egymásnak részben ismeretlen mezőnyben játszanak majd körmérkőzést. Az tény, hogy a hétcsapatos Keleti csoportban mi végeztünk az első helyen, de ez még nem garantál semmit.

Bizonyára kellően összekovácsolódott a gárda az őszi mérkőzések során. Akadtak a többieket magukkal húzó, kiemelkedő egyéni teljesítmények?

- Küzdőképes, lelkes játékosokból álló együttesünk alakult ki annak ellenére is, hogy tizenöt éves éppen úgy található közöttük, mint a harminchatot is betöltött labdarúgó. Berkesi Judit, Farkas Mónika, Király Julianna és Székely Krisztina neve az őszi összteljesítmények alapján mindenképpen az élre kívánkozik.

Mi lesz, ha úgy alakul, hogy kiharcolják az NB I-be történő feljutást?

- A legfontosabb az utánpótlás-nevelés, ezért tavasztól beindítjuk az U-15-ös korosztállyal való foglalkozást. Feljutás esetén további támogatókra lenne szükségünk, hiszen a legtakarékosabb működtetés mellett is jelentős pluszkiadások adódhatnak. Egyébként egyáltalán nem fogjuk fel tragédiaként, ha maradunk a másodosztályban. Az viszont eltökélt szándékunk, hogy az első négy között fejezzük be a tavaszi idényt.

JK