Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Az országos döntőig jutottak a SOTE röplabdásai

Néhány hét, és kezdődik az új tanév, ám az előző „idényről” még maradt egy kis tartozásunk. A Diákolimpia eddig nem közölt eseményeit, eredményeit szedtük egy csokorba.

KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS
A szabadtéri labdarúgó-bajnokságot a fiúknál mind a hat korcsoportban, a lányoknál a IV. korcsoportban és a középiskolásoknál (összevont V–VI. korcsoportban) rendezték meg. A nyolc bajnokság közül kettőt-kettőt nyert az ELTE Gyakorló, az Arany és a Budai Középiskola, egyet-egyet a Jókai és a Zugliget. Meglepő, hogy a teremtornán legjobb teljesítményt nyújtó Pannonia Sacra csapatai nem nyertek tornát, igaz, hogy tavaly sem. (Talán azért, mert teremben gyakorolnak.) A Kós és a Virányos, amely tavaly két-két győzelmet szerzett, idén egyet sem. Ez nagyrészt azzal magyarázható, hogy a két iskolából meghatározó játékosok távoztak.

EREDMÉNYEK
Fiúk. I. korcsoport. 1. ELTE Gyakorló, 2. Pannonia Sacra, 3. Tamási, 4. Virányos, 5. Jókai, 6. Kós. II. korcsoport. 1. ELTE Gyakorló, 2. Jókai, 3. Zugliget, 4. Virányos, 5. Pannonia Sacra, 6. Kiss. III. korcsoport. 1. Jókai, 2. ELTE Gyakorló, 3. Kiss, 4. Virányos, 5. Arany, 6. SOTE Gyakorló. IV. korcsoport. 1. Arany, 2. Virányos, 3. ELTE Gyakorló, 4. Jókai, 5. Városmajori (VMG), 5. Pannonia Sacra. V. korcsoport. 1. Budai, 2. Tamási, 3. Lauder Javne, 4. Arany, 5. Kiss, 6. VMG. VI. korcsoport. 1. Arany, 2. Budai, 3. SOTE Gyakorló, 4. Tamási, 5. Kiss, 6. VMG. Lányok. IV. korcsoport. 1. Zugliget, 2. Jókai, 3. ELTE Gyakorló, 4. Kós, 5. VMG. Középiskolások. 1. Budai, 2. Arany, 3. SOTE Gyakorló, 4. VMG.

ötpróba
ÖTPRÓBA
A Diákolimpia XII. kerületi versenyei közül az ötpróbát (100 és 800 méteres síkfutás, távolugrás, kislabdahajítás, súlylökés) ezúttal is a három felső korcsoportban (IV–V–VI.) rendezték meg, természetesen külön a fiúknál, külön a lányoknál. (A kisebbek még az ősszel a Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb? elnevezésű bajnokságban vettek részt, ami egy rövid-és egy hosszabb távú futást jelent.) Az ötpróbánál pontokra számítják át az öt szám eredményeit, és az összesített pontok adják a végeredményt. A pontverseny hat győztese leginkább a futószámokban diadalmaskodott, ami nyilván azzal magyarázható, hogy egyesületben sportoló futóatlétákról van szó. A győzteseknek leginkább a kislabdahajítással gyűlt meg a bajuk, ami viszont abból következik, hogy a versenysportban nincsen ilyen szakág, így nagyobb az amatőrök esélye. A legnagyobb fölénnyel Kós Erik (Jókai) győzött: négy számot megnyert, súlylökésben pedig a második helyen végzett (az V. korcsoportos fi úk versenyén). Négy számban nyert Horváth Réka (Jókai) is (a IV. korcsoportos lányoknál), de kislabdahajításban csak hatodik lett. Háromhárom számban győzött Kovács Dávid (Németvölgyi) a IV. korcsoportos fiúknál és Kovács Ágnes (Városmajori) a VI. korcsoportos lányoknál, utóbbinak azonban harmadannyi ellenfele volt. A IV. korcsoportban zömmel hetedikesek-nyolcadikosok, vagyis általános iskolások indulnak, tehát lényegesen több iskola mozgósítható, mint a magasabb korcsoportokban. Ez megmutatkozik az egyéni indulók számában és a csapatversenynél is (az V. és a VI. korcsoportban csak két-két csapat jött össze).

EREDMÉNYEK
Egyéni verseny. IV. korcsoport. Fiúk: 1. Kovács Dávid (Németvölgyi), 2. Huszák Márk (ELTE Gyakorló), 3. Majoros Balázs (VMG). Lányok: 1. Horváth Réka (Jókai), 2. Áder Orsolya (Jókai), 3. Fórizs Virág (VMG). V. korcsoport. Fiúk: 1. Kós Erik (Jókai), 2. Ábrám Örs (VMG), 3. Kádár Gergő (VMG). Lányok: 1. Varga Kriszta (Tamási), 2. Cserjés Petra (VMG), 3. Plánky Janka (VMG). VI. korcsoport. Fiúk: 1. Dózsa László (VMG), 2. Bíró Gergő (Tamási), 3. Gulyás Attila (VMG). Lányok: 1. Kovács Ágnes (VMG), 2. Bechtold Róza (VMG), 3. Sugár Annamária (Tamási). Csapatverseny. IV. korcsoport. Fiúk. 1. ELTE Gyakorló, 2. VMG II., 3. Jókai, 4. Németvölgyi, 5. Tüskevár iskola, 6. VMG I. Lányok: 1. Jókai, 2. VMG I., 3. VMG II., 4. ELTE Gyakorló, 5. VMG IV., 6. Tamási. V. korcsoport. Fiúk: 1. VMG I., 2. VMG II. Lányok: 1. Tamási, 2. VMG. VI. korcsoport. Fiúk. 1. Tamási, 2. VMG. Lányok: 1. VMG, 2. Tamási.

RÖPLABDA
A kerületi röplabdabajnokságot ugyancsak a három felső korcsoport részére rendezte meg a XII. kerületi Szabadidősport Központ. A SOTE Gyakorló III. korcsoportos csapatai, kerületi bajnokság híján, közvetlenül a Budapestbajnokságban indulhattak, s a fiúcsapat az országos döntőig is eljutott. (Néhányan közülük a IV. korcsoportos csapatban is helyet kaptak, amely harmadik helyen végzett a kerületi bajnokságban.) A IV. korcsoportos fi úk és lányok tornáját az ELTE Gyakorló nyerte, a középiskolásoknál (az összevont V. és VI. korcsoportban) pedig a fiúknál és a lányoknál is a Tamási végzett az élen.

EREDMÉNYEK
IV. korcsoport. Fiúk: 1. ELTE Gyakorló, 2. VMG, 3. SOTE Gyakorló, 4. Jókai. Lányok: 1. ELTE Gyakorló I., 2. VMG, 3. Tamási, 4. ELTE Gyakorló II., 5. SOTE Gyakorló, 6. Lauder Javne, 7. Jókai. Középiskolások. Fiúk: 1. Tamási, 2. SOTE Gyakorló, 3. VMG. Lányok: 1. Tamási, 2. VMG, 3. Budai Középiskola, 4. SOTE Gyakorló, 5. Kiss.


K.