Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Parkolási övezetek a kerületben

Hegyvidék önkormányzata és polgármestere éveken keresztül szorgalmazta a fővárosi parkolási rendelet megváltoztatását, és tett konkrét javaslatokat a rendszer racionalizálására. E javaslatok bekerültek a 2005-ben megszületett új fővárosi várakozási rendeletbe, amely lehetőséget teremtett a kerületnek, hogy saját rendeletét a lakossági igények figyelembevételével módosítsa.

A kerületi rendeletbe így többek között bekerülhetett a még 2002-ben lakossági kezdeményezésre javasolt övezetbővítés. Ugyancsak lehetőség nyílt egészségügyi várakozási engedély kiadására a területi kötelezettséget vállaló házi- és gyermekorvosok asszisztensei részére, amit a kerület már 2001-ben kezdeményezett, de a fővárosi rendelet miatt csak most realizálhatott.

A módosított kerületi védett és várakozási övezetekről szóló rendelet értelmében kibővült korlátozott várakozási övezetben élő állandó bejelentett lakók részére kérelemre lakossági hozzájárulást adhat ki az önkormányzat.

Az előző évek gyakorlatának megfelelően az önkormányzat nyilvántartásában szereplő 2006. évi várakozási hozzájárulással rendelkezők postai úton kapják meg a várakozási engedély igényléséhez szükséges egységcsomagot, amely tartalmazza a kérelemlapot, a készpénz-átutalási megbízást és a térítésmentesen feladható válaszborítékot.

Fontos tudnivaló, hogy a 2006. évi várakozási hozzájárulások érvényessége 2007. január 31-én lejár. Amennyiben az igényléshez szükséges egységcsomag bármilyen okból 2007. január 15-éig nem érkezik meg a címzetthez, a szükséges iratok a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájának várótermében külön sorban állás nélkül beszerezhetők. Ahogyan az már megszokott, a nyomtatványok kitöltésében a városgazdálkodási iroda munkatársai változatlanul a lakosság rendelkezésére állnak.

A vonatkozó rendelet letölthető a kerület honlapjáról: www. budapesthegyvidek.hu. További felvilágosítást ügyfélfogadási időben lehet kérni: hétfőn 13.00-17.30, szerdán 8.00-16.00, pénteken 8.00-12.00 óráig, vagy telefonon: Molnár József, 224-5900/371.

A várakozási övezetbe bevont útszakaszok
Gébics utca, Sirály utca, Szendi utca, Zsámbéki utca, Szolyva utca, Tóth Lőrinc utca, Ügyész utca, Roskovics utca, Bíró utca, Pethényi köz, Muskátli utca, Fürj utca, valamint Németvölgyi út (Stromfeld Aurél út és Szendi árok közötti szakasza), Stromfeld Aurél út (Apor Vilmos tér és Levendula utca közötti szakasza), Apor Vilmos tér 1–9., Levendula utca (Németvölgyi út és Stromfeld Aurél út közötti szakasza), Agárdi utca (Németvölgyi út és Galántai utca közötti szakasza), Ráth György utca (Tóth Lőrint utca és Roskovics utca közötti szakasza), Alma utca (Városmajor utca és Bíró utca közötti szakasza), Gaál József út (Városmajor utca és Határőr út közötti szakasza), Határőr út (Városmajor utca és Gaál József út közötti szakasza), Fogaskerekű utca (Pethényi köz és Fogaskerekű utca 12. közötti szakasza), Mártonhegyi út (Németvölgyi út és Nárcisz utca közötti szakasza), Levendula utca (Stromfeld Aurél út és Nárcisz utca közötti szakasza), Goldmark Károly utca (Tóth Lőrinc utca és Székács utca közötti szakasza).

KÁ