Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Teljesítménytúrázók a kerületben

Idén is megrendezték a Gyermekvasút nyomában elnevezésű, immár nagy múltra visszatekintő teljesítménytúrát, amely a Széchenyi-hegyről indul és a Hűvösvölgyig tart. Több százan érkeztek fogaskerekűvel a Széchenyi-hegyen lévő vasútállomáshoz, a nevezési ponthoz március 15-én reggel, hogy teljesítsék a húsz kilométeres távot. A kirándulók a gyermekvasút vonalát követve jutnak el a célig, úgy, hogy közben felkeresik a vidék főbb nevezetességeit.

Nagyobb részben a hegyvidéken halad az útvonal, többek között érinti a Széchenyi-kilátót, az Úti-Madonna kápolnát, a Disznófőt, az Erzsébetkilátót, és a Szépjuhászné megállónál hagyja el a kerületet. A nevezetességeken túl a vállalkozó szelleműeknek fel kellett keresniük a kisvasút minden egyes állomását, hogy a teljesítéshez szükséges pecséteket beszerezhessék.

A teljesítménytúrán való részvételhez nem kellett kimagasló fizikai erőnlét, gyerekek és nyugdíjasok is sikerrel teljesítették a távot az elvárt hat órás szintidőn belül. Idén azonban kibővült egy alternatív útvonallal is a túra: tavaly a gyermekvasút vonalán új megállót adtak át a Vadasparknál, ezért, aki akart, beiktathatott egy öt kilométeres kitérőt a parkhoz.

Hűvösvölgyben a sikeres teljesítést igazoló oklevél kézhezvételét követően a szervezők mindenkit vendégül láttak egy meleg ebédre. A Gyermekvasutasokért Alapítvány minden év március 15-én tartja a túrát, és minden augusztus 19-én este éjszakai túra keretében is lehet teljesíteni a távot.

B. A.