Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Váltani!

Sokan úgy gondolják, ami egészséges, az ehetetlen. Ez nem feltétlenül igaz! Vannak kifejezetten finom és nem is kártékony ételek. És Murphy törvényei után azt is tudjuk, amit elég sokáig nézegetünk, azt előbbutóbb megszokjuk, vagy akár meg is szeretjük. Tehát érdemes megkóstolni az egészséges ételeket, hátha ízlenek!

Sokat segíthet, ha semleges a hozzáállásunk, azaz nem pozitívan, de nem is negatívan közelítjük meg a kérdést, "csak" megkóstoljuk, lesz, ami lesz alapon. Nem kell feltétlenül a legvadabb "biocuccal" kezdeni, de például a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérrel is remekül lehet tunkolni... Cukormentes süteményekből is válogathatunk istenit, és a zöldségek, friss és aszalt gyümölcsök, olajos magvak igazán nem tűnnek nagy büntetésnek, sőt kifejezetten élvezeti értékkel bírnak.

Nem mondom, hogy könnyen, egyik napról a másikra megy a váltás, de meg lehet szokni! Különösen, ha célunk van, megbeszélhetjük magunkkal az előnyeit. Célunk márpedig van: fogyni, nem hízni, vagy "csak" egészségesnek maradni...!