Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Bronzérmek közelében

Közeleg a szezonzárás a szabadtéren űzött csapatsportágakban, június végére mindenhol kialakul a végső sorrend. Nincs ez másként a kerületünket reprezentáló két labdarúgócsapat esetében sem. A Hegyvidék SE férfi - és női együtteseinek tavaszi produkciójáról beszélgettünk az őket felkészítő szakemberrel, Bajzik Józseffel.

– A Hegyvidék SE 2006 nyarán vette át a Lágymányosi TC férfi - és női együttesét – emlékezett a kezdetekre Bajzik József. – A férfi csapat 2007 tavaszán feljutott a Budapest I/B osztályba, a nők a hetedik helyen szerénykedtek. Nekik tavaly sem sikerült előbbre lépniük, hiszen újból hetedik helyezést értek el. Ebben az évadban viszont a záró mérkőzésektől függetlenül már eldőlt, hogy a hölgyek a bajnoki dobogó harmadik fokára állhatnak fel az eredményhirdetéskor.

Akkor beszéljünk először a látványosabban előbbre lépő férfiakról!
– A tavalyi évhez képest a felsőbb osztályban jobb játékosállománnyal vághattunk neki a bajnoki pontvadászatnak. Elsősorban a korábbi válogatott játékos, Bánfi János csatasorba állítása lendített  sokat a csapatunkon, annak ellenére is, hogy számos mérkőzésen nem állhatott rendelkezésre sérülései miatt. A jó átlagteljesítmények mellett többen is képesek voltak rendszeresen kiemelkedő produkciót nyújtani. A védelemben dr. Csipler Norbert, a középpályán a már említett Bánfi mellett Csucsi Nándor, a támadósorban pedig Bereznay Gyula tűnt ki társai közül. Nekik nagy részük van a
csapat dobogós helyezésében.

A feljutás kiharcolására mennyi esélyt ad az utolsó három forduló előtt?
– Bár matematikailag semmi nem kizárt, de a realitás mégis azt mondatja velem, hogy az előttünk két, illetve egy ponttal vezető Rákoscsabai KSK vagy a Nagytétény játszhat jövőre a Budapest I. osztályban. Nekik valamivel erősebb a játékosállományuk, feljutás esetén pedig jobban is tudnak igazolni. Ezekben a csapatokban – a magyar labdarúgás ötödik vonalában! – félprofifocisták is szerepelnek. Ezekkel az anyagi erőkkel szemben mi tehetetlenek vagyunk.

A legidősebb Bánfiról már szó esett. Ki volt a legfiatalabb a Hegyvidék SE-ben szerephez jutó labdarúgók között?
– A csapatunk átlagéletkora huszonnyolc év, tehát viszonylag sok az idősebb labdarúgó, akiknek a lelkesedése azonban példaértékű. Közöttük szinte gyereknek tűnik a tizenhat esztendős Skene Flórián, aki védőként gyakran pályára léphet.

Térjünk át a hölgyekre! Náluk mi a helyzet?
– Ez egy jóval fi atalabb társaság, az ő átlagéletkoruk még a huszonhárom évet sem éri el. A tizenhét esztendős Molnár Rózsa a csapat legjobbjai közé tartozik. Mellette Székely Krisztina, Berkesi Judit és a harmincnyolc esztendős Király Julianna éves teljesítménye érdemel külön elismerést.

Minek köszönhető, hogy a nők a hetedikről a harmadik helyre tudtak lépni?
– Tavaly nyáron két játékos is hozzánk került, akik komoly lendületet adtak. Az irányító középpályás Kiss Klaudia és a csatár Papp Éva állandó erősségei együttesünknek.

Beszéljünk arról a változatról, amely szerint ősszel mindkét csapatunk ugyanebben az osztályban kezdi el a pontgyűjtést, tehát a férfiak a Budapest I/Bben, a nők pedig az NB II-ben. Ez esetben 2008–2009-ben melyik társaságot tartja képesnek az esetleges feljebb lépésre?
– A férfiakban sokkal több lehetőség van, ők a fővárosi I/A osztályban is megállnák a helyüket. A nőknél a jelenlegi állomány lehetőségei eléggé behatároltak, ők az idei harmadik helyükkel elérték a belőlük kihozható maximumot. Erősítés nélkül csak ábrándozni lehet az NB I-be történő feljutásról. Első osztályú tudásszintű játékost pedig megszólítani is nehéz, ha az embernek nincs elegendő pénz a zsebében.

Jocha Károly