Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Első versenyén lett a főváros legjobbja

A diákolimpián néhány versenyszámban – a sportágak sajátosságai folytán – nem rendeznek kerületi fi nálékat, hanem mindjárt a Budapest-régió döntőire kerül sor. Ilyen sportág például a kajakkenu is, amelynek versenyein kizárólag igazolt versenyzők indulnak, mivel az egyesületek tudnak hajót biztosítani.
 
A budapesti döntőt idén is az Újpesti-öbölben rendezték meg. Némi meglepetésre kajakpárosban 500 méteren Dimanopulosz Zsombor, a Németvölgyi Általános Iskola 6. osztályos diákja – a nem kerületünkben tanuló Varga Dáviddal – első lett korosztályában (képünkön a dobogó tetején). Mindketten a KSI-be járnak, edzőjük Szigeti Viktória. Ez volt életük első versenye.
 
elso
 
Zsombor egy éve került a KSIhez, főként az asztmája miatt választotta ezt a sportot. Az edzője azért rakta őt egy hajóba Dáviddal, hogy a fiú Zsombortól tanulja meg a technikát. Egy hajóhosszal nyerték meg a számukat, s mivel végig az élen álltak, nem is kellett mindent beleadniuk. Ezen a versenyen még a lassabb lemezlapátot használták, mert wing-lapátot csak az kap, aki 17 perc alatt kerüli meg az öblöt. Ezt a feltételt már teljesítették, így a június végén megrendezett országos döntőn – amelyen a 2. helyen végeztek – már a winggel lapátoltak.
 
KGY