Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Mozi a kertben

A nyár folyamán két helyszínen is ingyenes szabadtéri filmvetítések várják a mozizni vágyó kerületi közönséget. A Csörsz utcai művelődési központ kertjében szerdánként, a svábhegyi Szépkilátás Cukrászdában csütörtök esténként láthatók népszerű magyar és külföldi filmek.
Szabadtéri mozivá alakul át a Szamos Marcipán svábhegyi Szépkilátás Cukrászdájának kertje csütörtökönként 20 órától. A heti vetítéseken július közepéig népszerű magyar filmek láthatók (július 2.: Kútfejek, július 9.: S.O.S. szerelem, július 16.: Európa expressz), ezt követően a Kóristáktól a Lopakodó lelkeken át a Hosszú jegyességig a világ filmtermésének csemegéit tűzik műsorra. A programot szervező Jókai Klub vezetőjétől, Herczeg Esztertől megtudtuk: immár negyedik éve rendeznek szabadtéri vetítéseket a Svábhegyen, így nagyjából ismerik az igényeket, ehhez alkalmazkodva állítják össze a műsort. A közönség jelentős része a környékről érkezik, de a város másik végéből is jönnek visszatérő vendégek. A kerti mozi csak jó időben működik, „esőnap” nincs. Újdonság, hogy idén augusztus 20-án is lesz program: az ünnepnapon Milos Forman Valmont-ját vetítik.
 
A művelődési központ augusztus 26-ig szerdánként várja ingyenes előadásokkal a mozibarátokat. Itt rossz időben sem maradnak el a programok, olyankor ugyanis az épület színháztermében lehet filmet nézni. A Mozikert műsorán legközelebb, július 1-jén a Pofa be!, majd július 8-án a Kapj el, ha tudsz! szerepel, az utolsó mozielőadás pedig augusztus 26-án a Szerelemben, háborúban lesz. Az intézmény munkatársa, Faludi András lapunknak elmondta: a filmeket igyekeztek úgy összeválogatni, hogy a 6-7 éves korúaktól a felnőttekig mindenki találhasson kedvére valót a kínálatban. Reménykednek benne, hogy az időjárás az idén is kegyes lesz a szabadtéri moziélményre vágyó közönséghez, tavaly ugyanis egyetlen vetítést sem kellett a rossz idő miatt az épületbe költöztetni.
 
z.