Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nyári útfelújítások

Rövid időn belül megkezdődnek a nyárra tervezett nagyfelületű útfelújítások. A munkálatok alatt időszakos útlezárásokra kell számítani az érintett szakaszokon. A nagyberuházások mellett az út- és járdajavítások is folytatódnak, a közeljövőben a többi között megújul a János kórház előtti feljáró, valamint új járdát kap a Tornalja és a Bürök utca.
Már folyamatban van az Ordas út és az Ordas köz rekonstrukciója, a Hegyhát és az Eötvös út közötti szakaszon teljes szélességében megújul az útpálya. Hamarosan megkezdődik a nagyfelületű útfelújítás a Kempelen Farkas utcában, a Csillagvölgyi, a Gyöngyvirág, az Árnyas úton és az Edvi Illés utcában, a Diós árok alsó részén a Susogó és a Józsa Béla utca között, illetve a Pagony utca kerületi kezelésű felső szakaszán. Valamennyi helyen elvégzik a szegélyek és a padkák javítását, míg a Gyöngyvirág úton és a Pagony utcában járdát is építenek. Egyegy szakaszon legfeljebb másfélkét hónapig dolgoznak, ez idő alatt a parkolást időlegesen szüneteltetik. A bontás és a szegélyépítés ugyanakkor nem zavarja a forgalmat, egyedül az aszfaltozás idejére zárják le teljesen a munkaterületeket. Az útszakaszok átadása legkésőbb szeptember 30-ig megtörténik.
 
nyari
 
Jelenleg is zajlik a Bürök és a Tornalja utca felújítása. A főváros kivitelezésében megvalósuló fejlesztéshez kapcsolódva a kerület elvégzi az érintett utcákhoz tartozó járdák és autóbehajtók újraaszfaltozását. A szokásos útkarbantartás keretében megújul a János kórház előtti felhajtó középső szakasza, amelyet az úttest beszakadása miatt a napokban bontottak fel (képünkön). Mint kiderült, a rossz állapotú, több helyen kátyús aszfaltréteg alatt bazaltkő burkolat van, ezért az eredeti tervekkel ellentétben a parkolónak is használt területet nem aszfaltozzák fel, hanem az útalap megerősítését követően újrarakják a kibontott kockakövekkel.
 
Így a kórház műemlék épületeihez illeszkedő útfelület jöhet létre a bejárat előtti szakaszon. A jövőben az önkormányzat elképzelései szerint egyre több, arra alkalmas hegyvidéki közterületen találkozhatunk majd kockakövekkel. Szintén felszedik a Rácz Aladár és a Denevér út közötti, ma már funkcióját vesztett sárrázó kövezetét. A kinyert bazaltkockákat más helyszínen újra beépítik, míg a sárrázó helyét leaszfaltozzák. Változások várhatók az Alsó Svábhegyi út közlekedésében. Az ősztől megnyíló új óvoda biztonságos megközelítése érdekében az önkormányzat szeretné egyirányúvá tenni az útszakaszt, mivel jelenleg két szemben haladó autó csak nehezen fér el egymás mellett, ráadásul a két forgalmi sáv miatt parkolásra sem jut elegendő hely.
 
(M)