Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Sünik az egyetemen

Hogy kerülnek az óvodások egyetemre? A válasz egyszerű: a Süni Óvodák az idén először a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem parkjában rendezték meg az egész napos „Süni Ébresztő a Hegyvidéken” elnevezésű családi programot.
Egykori, leendő, valamint jelenlegi Süni-ovisok és szüleikkel együtt a tagóvodások is meghívást kaptak a jubileumi, immár tizedszer megrendezett családi napra, így több mint kétszáz gyerek játszott önfeledten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) parkjában. A nap a Süni Műhelyek bemutatkozásával kezdődött, majd a TeLeszEl egészségközpont jóvoltából közös bemelegítésre hívták a gyerekeket és szüleiket.
 
Szükség is volt az izmok ellazítására, hiszen szó szerint mozgalmas programok várták a résztvevőket. A kis-, közép- és nagycsoportosok számára meghirdetett akadályverseny állomásain pontokat gyűjthettek a gyerekek. Akik mind a nyolc ügyességi feladatot teljesítették, a célban ajándékokra válthatták be az időközben megtelt sünis pontgyűjtő lapjukat. Bár ezúttal az egész nap az egészséges életmódról szólt, a gyerekeknek a százszázalékos gyümölcslevek mellett azért egy kis édesség is dukált, a versengő csapatok tagjai érmeket kaptak, a győztes pedig kupát emelhetett a végén a magasba.
 
sunik
Ügyességi feladatok is várták a gyerekeket
 
Nem hiányozhattak a sportprogramok sem. A „Focizz az Apukáddal!” kispályás bajnokságon újfent kiderült, hogy az ovisokkal csak nagy nehézségek árán tudják felvenni a versenyt a felnőttek. Kézműves- foglalkozások, arcfestés, valamint táncos és zenei programok is várták a gyerekeket, aki pedig még ezek után sem fáradt el, az ugróvárban kedvére kitombolhatta magát. A szponzoroknak köszönhetően senki nem maradt éhen, míg a déli gulyásparti az óvoda dolgozóinak főzőtudományát dicséri.
 
Kovács Zsuzsa, a Süni Óvodák vezetője a Hegyvidéknek elmondta, hogy a családi nap célja egymás jobb megismerése, az óvoda közösségének összekovácsolása, éppen ezért örömmel fogadták az oviba frissen felvett kisgyerekeket és szüleiket is. A közösségépítésben kíván aktívan részt venni az idén bejegyzett óvodai alapítvány is, amelynek komoly szerepe volt abban, hogy a MOME egy napra vendégül látta a gyerekeket.
 
(em.)