Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Diáktudósok a Budai Középiskolában

Diaktudosok_a_Budai_KozepiskolabanAhhoz, hogy egy diák sikeres legyen az életben, rengeteg gyakorlásra van szüksége – emelte ki Ács Katalin, a Budai Középiskola igazgatója a Dél-budai TISZK (DBT) iskolák Tudományos Diákkörének rendezvényén. A kultúra napi eseménysorozat jó alkalom volt arra, hogy a fiatalok versenyhelyzetben is számot adjanak tudásukról. Hiszen nem elég az elmélet, a megszerzett ismereteket a gyakorlatba is át kell ültetni – emelte ki az igazgatónő. A diákoknak meg kell tanulni, hogyan tudják jó értelemben „eladni” magukat a munkaerő-, vagy éppen a tudományos piacon.

Ács Katalin szerint a kultúra nem szétválasztható, benne van a technika, a bölcselet és a művészet csodája egyaránt. Ezt az összetettséget próbálta meg visszaadni a konferencia is. Az Budai Középiskola a tudományok mellett egy kiállításnak is helyet biztosított: a „Mit jelent számomra az avantgárd művészet?” című pályázatra beérkező munkákból összeállított tárlat méltó keretet adott a szakmai előadásoknak.

Hét budai iskolából összesen harmincöt alkotás érkezett. Nem volt egyszerű feladata a zsűrinek, nehéz volt összehasonlítani és rangsorolni az egyedi hangvételű munkákat. A legjobbnak ítélt öt rajzot külön díjazták, míg a pályázaton részt vevő valamennyi alkotó emléklapot kapott.

(m.)