Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Új út a gyalogosoknak

A polgárok kérésére ideiglenes átkötő utat és rámpás lépcsősort alakított ki az önkormányzat a Gesztenyés kert és a Csörsz utca között. A művelődési központ átépítése után új lépcsőt építenek a park oldalában.

A művelődési központ Sirály utcát is érintő fejlesztése miatt megszűnt a közvetlen közúti kapcsolat a Jagelló út és a Csörsz utca között. A gyalogosok számára a legrövidebb út a Gesztenyés kerten keresztül vezet, ahonnan azonban csupán egyetlen meredek lépcsőn lehet eljutni a 212-es Csörsz utcai megállójához, illetve a MOM Park üzletközpontba.

A mindennapi gyalogosforgalom megkönnyítése érdekében az önkormányzat nemrégiben murvás átkötő utat alakított ki az építési terület szomszédságában. Figyelembe véve a lakók óhaját a nehezen mozgó idősek és a babakocsival közlekedő kismamák számára a Csörsz utcai oldalon, a rézsűben hamarosan rámpás lépcsőt építenek.

Uj_ut_a_gyalogosoknak_kep

Pokorni Zoltán polgármester kérésére a munkálatok végeztével az ideiglenes lépcső helyett a Sportmax közelében, illeszkedve az új zebrához és a hozzá kapcsolódó középszigethez, egy végleges lépcsősor épül. A Sirály utcai szelektív hulladékgyűjtő nem szűnik meg, hanem áthelyezik a Fotex-székház előtti parkolóba.

A 212-es buszra Pest felé egyelőre a MOM Parkkal szemben szállhatnak fel az utasok, a művelődési központ átépítését követően azonban a megálló a Fotex-székház előtt újonnan kialakítandó zebra mellé kerül, átellenben a budai hegyek felé tartó járat megállójával. A taxiállomást a művelődési központ mellől immár véglegesen az Alkotás utca közelébe, az üzletközpont főbejárata elé helyezték át.

mm.