Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Vb-döntőt játszottak a kerületi floorballos lányok

 

Sikert sikerre halmoz a hegyvidéki Phoenix Fireball SE. A floorballos sportegyesület öt versenyzője legutóbb a svédországi női világbajnokságon ért el kiváló eredményt a válogatott tagjaként: a hölgyek a B-csoportban az ezüstéremig jutottak.

A kerületben működő Phoenix Fireball SE a megalakulása (2005) óta remekel a hazai floorball-bajnokságokon. A tavaly zárult idényben három országos első osztályú bajnoki címet (Ob női, U19 női, U19 férfi), egy női Magyar Kupa-győzelmet és egy harmadik helyezést (U13) ért el.

Az egyesület versenyzői a felnőtt és utánpótlás nemzeti floorball válogatottba is rendszeresen meghívót kapnak. Tavaly decemberben Svédországban a felnőtt női nemzeti válogatott öt phoenixes tag – Teleki Borbála kapus, valamint Jetzin Vivien, Radácsi Brigitta, Szarvas Veronika és Tilk Zsuzsanna mezőnyjátékos – erősítésével szerzett világbajnoki ezüstérmet a B-csoportban. Ezzel az eredménnyel eddigi legjobb eredményét érte el a magyar női csapat.

vb_dontot_jatszottak

Varsányi Zsuzsannától, a Phoenix elnökétől megtudtuk: mérkőzéseiket, edzéseiket elsősorban hegyvidéki helyszíneken tartják (Sportmax, Testnevelési Egyetem, XII. kerületi Szabadidősport Központ), de a II. kerületben (Rákóczi gimnázium) és Törökbálinton (Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola) is szoktak játszani. Jelenleg 110 igazolt versenyzőjük van, akik tizenegy országos bajnokságban (négy felnőtt, hét utánpótlás) érdekeltek. Rajtuk kívül közel harmincan űzik náluk a floorballt rendszeresen, szabadidősportként. Legfiatalabb tagjuk 9, a legidősebb 65 éves.

z.