Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Családi nap a rendőrökkel

A bűnmegelőzésben és a rendvédelem területén működő szervek mutatják be tevékenységüket a Gesztenyés kertben és a Sportmax kertjében május 15-én délelőtt 10-től este 9-ig. A látványos szakmai bemutatókkal, gyermekfoglalkozásokkal, szabadtéri játékokkal és szórakoztató műsorokkal tarkított Közrendvédelmi családi napot sokak örömére és kívánságára az idén is Demjén Ferenc koncertje zárja.

A XII. kerületi rendőrkapitányság először 2007-ben szervezett rendőrnapot a Gesztenyés kertben. Ebből alakult ki a Közrendvédelmi családi nap, amelynek során a rendőrség mellett már a polgári védelem, a tűzoltóság és a katonaság is bemutatja munkáját.
rendornapDr. Fülöp Valter rendőr alezredes lapunknak elmondta: amikor 2007 elején átvette a kerületi kapitányság vezetését, az egyik legfontosabb teendőjének a rendőrök és a polgárok egymáshoz való viszonyának rendezését, a bizalom helyreállítását tartotta. „Ne feledjük, akkoriban a 2006-os őszi események után voltunk, melynek során rengetegen elfordultak tőlünk. A hegyvidéki kollégákkal szembeni bizalmatlanságot érthető módon igazságtalannak éreztem, mivel kapitányságunkon nem dolgozott és dolgozik ma sem olyan ember, aki bármilyen túlkapásban érintett lett volna. Nyilvánvalóvá szerettem volna tenni tehát, hogy a törvénytisztelő állampolgárok bizalmára érdemesek vagyunk” – fejtette ki a kapitányságvezető.
A helyi rendőrnap ötletét az első pillanattól kedvezően fogadta és támogatta Pokorni Zoltán polgármester, illetve a Hegyvidéki Önkormányzat, hiszen a kerületi rendőrség olyan önfeledt szórakozást nyújtó eseményt kínál, amely során mindenki, fiatalok és idősebbek, családosok és egyedül állók is megfelelő kikapcsolódási lehetőséget találhatnak maguknak. A kezdeményezés sikerét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy évről évre minimum duplázódik, de inkább triplázódik a résztvevők száma. Tavaly – immár a Hegyvidéki Napok programsorozatba beleolvadva – az önkormányzattal és a helyi polgári védelemmel közös rendezvényen sok ezren vettek részt.
Bizonyára ezúttal sem csalódnak majd mindazok, akik május 15-én kilátogatnak a Gesztenyés kertbe: élvezetes programok sokasága várja a gyerekeket és a felnőtteket, a tombolasorsolásokon pedig számtalan nyeremény talál gazdára. A kerületi kapitányság vezetője arra biztatja a hegyvidékieket: jöjjenek el minél többen, töltsék együtt ezt a különleges napot!

z.

A teljes Hegyvidéki Napok programfüzet letölthető innen.