Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Folytatodik_a_keruleti_utak_felujitasa

Folytatódik a kerületi utak felújítása

Márciusban megkezdődtek a nagyfelületű útfelújítások a kerületben. A Szanatórium utcát, illetve az Agancs utcát már átadták a forgalomnak, a Kútvölgyi lejtő aszfaltozása jelenleg is zajlik.

A jó idő beköszöntével újra az aszfaltozógépek vették birtokukba a kerületi utakat. 2010-ben önkormányzati beruházásban várhatóan tíz hegyvidéki útszakasz nagyfelületű, azaz szegélytől szegélyig történő felújítása valósul meg.
Első lépésben a Hegyvidéket Budakeszitől elválasztó, XII. kerületi tulajdonú és fenntartású Szanatórium utca rekonstrukciója kezdődött el. A kerületi polgárok körében nagy népszerűségnek örvendő vadasparkhoz, valamint a rehabilitációs intézethez vezető forgalmas útszakasz jó minőségű aszfaltburkolatot kapott, kicserélték a szegélyköveket, valamint teljes hosszában újjáépítették a Budakeszi felé eső járdát.
Szintén befejeződött az Agancs utca egész pályás felújítása, valamint a végéhez közeledik a rendkívül rossz állapotú, erősen kátyús Kútvölgyi lejtő rekonstrukciója. Utóbbi kapcsán várhatóan a parkolási anomáliákat is rendezik, ugyanis jelenleg – még a felújítás alatt is – megszokott látvány, hogy az utat szegélyező zöldfelületre állnak az autósok.
Rövidesen megkezdődhet a munka a Mártonvölgy utcában, ennek feltétele, hogy a közműcégek levonuljanak a területről. További öt út felújítása indul meg az idén: az Alkony út, a Bíró, a Bartha és a Szoboszlai utca, valamint az Ördögszikla köz kivitelezésére kiírt pályázatokon hamarosan eredményt hirdetnek.

m.