Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hegyvideki_Napok_megmozgatjak_a_keruletet

Hegyvidéki Napok: megmozgatják a kerületet

Gazdag sportprogramokkal várja a XII. kerületi Szabadidősport Központ a Hegyvidéki Napok látogatóit. Közkívánatra megismétlik a tavaly nagy sikert aratott nyílt duatlonbajnokságot, míg a Sportmax Hegyvidékben és a Libegő felső végállomásánál felállított színpadokon a Hegyvidék SE szakosztályai, a művelődési központok tanfolyamai és a kerületi iskolák tanulói szórakoztatják a közönséget. A rendezvény idején szombat délután a kerületi polgárok előzetes regisztrációt követően ingyen használhatják a Sportmax uszodáját.

Nem hiányozhatnak a sportprogramok a Hegyvidéki Napok eseményei közül, a gazdag kínálatból kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a nekik tetsző mozgalmas elfoglaltságot – tudtuk meg Kissné Baumann Gizellától. A szervező XII. kerületi Szabadidősport Központ igazgatóhelyettese elmondta, a Csörsz utcai művelődési központ felújítása miatt idén a Sportmax Hegyvidékben és a Libegő János-hegyi végállomásánál várják az érdeklődőket.
Május 15-én a Sportmaxban, az egészségnap keretében kezdődnek a sportprogramok, 10 és 15 óra között a Hegyvidék Sportegyesület szakosztályai, valamint a kerületi iskolák és a művelődési intézmények sporttanfolyamainak résztvevői tartanak látványos bemutatókat. Várhatóan ismét megtelnek az uszoda lelátói a Hegyvidéki Diák Kupa első korcsoportos úszóbajnokságára, amelyen egész délelőtt egyéni és váltószámokban versenyeznek a gyerekek.
Szintén a diákolimpia keretében rendezik meg a sportközpont műfüves pályáján a Hegyvidéki Diák Kupa labdarúgódöntőit. Ezzel nincs vége a focicsemegéknek, ugyanis fél kettőkor újabb mini bajnokság veszi kezdetét: a második Hegyvidék Kupa meghívásos labdarúgó-villámtornán a budapesti önkormányzatok csapatai vesznek részt. A nyitott medencében egész nap búvár- és wakeboard-bemutatók szórakoztatják a nagyérdeműt, míg az úszóversenyek után a fedett uszodát estig ingyen használhatják a kerületi polgárok. Kissné Baumann Gizella kiemelte: az uszodahasználathoz szükséges karkötőket a regisztrációt követően a XII. kerületi Szabadidősport Központ Csörsz utca 2–4. alatti irodájában vehetik át az érdeklődők, a sportnapon erre már nem lesz lehetőség.
Másnap, május 16-án a Libegő János-hegyi végállomásánál folytatódnak a programok. Tíz, illetve 12 órakor rajtol el a második alkalommal kiírt Hegyvidéki Diák Kupa és a felnőtt nyílt duatlonbajnokság, amelyen az általános iskolák elsőseitől 100 éves korig bárki elindulhat, aki kedvet érez a mozgásra. A nevezés ingyenes, a jelentkezéseket a név és születési idő megjelölésével a 319-9292-es telefonon vagy a 12diakolimpia@gmail.com címre várják. Valamennyi korcsoport első három helyezettje érmet kap, a győzteseket a „Hegyvidéki Napok duatlonbajnoka” címmel ismerik el, a hölgyeket az esélyegyenlőséget szem előtt tartva külön értékelik.
A verseny alatt és után a szervezők színes programokkal kedveskednek a Normafához kirándulóknak. A színpadon beszélgetések zajlanak a XII. kerületben élő olimpikonokkal, az előző naphoz hasonlóan bemutatkoznak a Hegyvidék Sportegyesület szakosztályai, valamint a XII. kerületi művelődési intézmények és iskolák sporttanfolyamainak képviselői, továbbá a „Sportos, edzett Hegyvidék” program is.

mm.

Regisztráció a május 15-i ingyenes uszodahasználathoz:
XII. kerületi Szabadidősport Központ irodája, Csörsz utca 2–4.
Telefon: 319-9292. Nyitva tartás: hétfő–csütörtök 9–16, péntek 9–14 óra.

A teljes Hegyvidéki Napok programfüzet letölthető innen.