Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Óvodák képekben

Az óvodai élet szívhez szóló pillanatait megörökítő fotókból nyílt kiállítás a polgármesteri hivatalban. Az óvodapedagógusok által készített fényképeken a gyerekek mindennapjai elevenednek meg.

A legtisztább érzelmek, az önzetlen gyermeki öröm megörökített pillanatai teszik vidámabbá a hangulatot a polgármesteri hivatalban a napokban. Az Óvodai Műhelyek pillanatképekből összeállított tárlata, a hegyvidéki óvodapedagógusok fotóit segítségül hívva, bepillantás enged a kerületi óvodák életébe. Bár a kiállítás egy témára, az egészségvédelemre koncentrál, a felvételek mégsem sematikusak, ismétlődők. Mindez azt bizonyítja, hogy az intézmények a játék és a mindennapi testnevelés során a legváltozatosabb formában és módszerekkel próbálják egészséges életmódra nevelni a rájuk bízott gyerekeket.
A megnyitón látott Süni-óvodások műsorára utalva Lovas Pál alpolgármester a testi és szellemi fejlesztés fontosságára hívta fel a figyelmet. Szerinte a zene, a tánc, a viselet és az étkezés kultúránk alapjai, amelyek nélkül nincs magyar jövő. Mint fogalmazott, köszönet illeti a hegyvidéki óvodák pedagógusait, hogy egy kiállítás erejéig beavatják a kívülállókat nevelőmunkájukba, amelyben hangsúlyos szerepet kap az egészséges életmód, a mozgás és az étkezés megszerettetése a kicsikkel.
A látottak is megerősítik, hogy a XII. kerületben az országos átlagnál lényegesen jobb körülmények várják az óvodásokat – hangsúlyozta az alpolgármester, emlékeztetve arra, hogy miközben Magyarországon egyre csökken a születések száma, a Hegyvidéken évről évre többen jelentkeznek az oktatási intézményekbe. Veres Péter szavait idézve kiemelte: egy gyereket a szeretet éltet, a felnőttet pedig az, hogy szerethet, és az Óvodai Műhelyek képein ez a mindent átható szeretet mutatkozik meg. A fotók azt bizonyítják, hogy jó kezekben vannak gyermekeink a kerületi intézményekben.
Ovodak_kepekbenA fényképeket értékelő zsűri képviseletében Fonti Krisztina, a helyi oktatási bizottság elnöke elmondta: valamennyi kép bensőséges pillanatokat örökít meg, így valóban nehéz dolguk volt a legjobbak kiválasztásakor. Éppen ezért azokat értékelték különdíjjal, amelyek önmagukban, a témától függetlenül is értéket hordoznak, vagy kompozíciójukkal, beállításukkal kiemelkednek a többi közül. A legjobbnak a Mackós Óvodát képviselő Pósch Mária Egészségünk védelmében című pályamunkáját választották.
A Hunniareg Budai Módszertani Központ, illetve az önkormányzat jóvoltából a határidőre beérkező fotók készítői valamennyien emléklapot és apró ajándékokat kaptak. Az óvodapedagógusoknak azonban minden bizonnyal az jelenti a legtöbbet, hogy megoszthatták a nagyközönséggel érzéseiket, amit a gyerekek öröme jelent a számukra.

mm.