Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Parkolásgátló oszlopok a Csörsz utcában

Megszűnt az ingyenes parkolás a Csörsz utca–Alkotás utca-csomópontnál. A Novotelhez vezető, évek óta lezárt bekötőút torkolatát a járdaszinthez igazították, a megemelt szegélyhez parklásgátló pollereket telepítettek.

Hosszú ideig parkolhattak ingyen a Csörsz utca végén, az Alkotás utca kereszteződés közelében az autósok. A Novotel szálloda parkolójához vezető, régóta betonelemekkel lezárt bekötőút torkolata ugyanis a KRESZ szerint akkor is úttestnek minősült, ha a gyakorlatban már járdaként funkcionált. Útkereszteződésben pedig nem lehet pénzt kérni a parkolásért. Igaz – legalábbis elvileg – megállni sem szabad, azonban ezt a tényt a kialakult helyzet egyedisége miatt csak nehezen érvényesítették a hatóságok.
Parkolasgatlo_oszlopok_a_Csorsz_utcabanA parkolási rendszer kiskapuját kihasználó autósokat ráadásul az sem zavarta, hogy a gyalogosok, különösen a babakocsival közlekedők, a szorosan a betonelemek mellé parkoló járművek miatt kénytelenek voltak az úttest felé kerülni. Látva a kritikussá váló állapotokat, a közlekedésbiztonság visszaállítása érdekében az önkormányzat megszüntette a rendezetlen viszonyokat. A lezárt kereszteződést megemelték, az immár folytonos viacolorral burkolt járda szélére pedig parkolásgátló pollereket telepítettek. A fejlesztésnek köszönhetően a Csörsz utca Gesztenyés kert felőli oldalán, az Alkotás utcától egészen a jelenleg is épülő művelődési központig akadálymentessé vált a gyalogosközlekedés.

M.