Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Pezsgő hegyvidéki focitavasz

Rekordnevezés érkezett a hagyományos kispályás kerületi labdarúgó-bajnokságra. A Hegyvidéki Diákolimpia keretében megrendezett küzdelemsorozaton nyolc kategóriában tizenkét iskola csapata lépett pályára. Bár még mindig többségben vannak a fiúk, a felső évfolyamos lányoknál az idén is sikerült két fordulót rendezni.

Pezsgo_hegyvideki_focitavaszÚgy tűnik, minden ellenkező híreszteléssel szemben a gyerekek körében töretlen a labdarúgás népszerűsége. Ezt bizonyítja, hogy a Hegyvidéki Diákolimpia versenyszámai közül a legtöbb iskola, szám szerint tizenkettő a kispályás focibajnokságra adta be a nevezését. Az elsős kisdiákoktól a végzős gimnazistákig valamennyi korosztály képviseltette magát a küzdelmekben, a legnépesebb, tízcsapatos mezőny a harmadik korcsoportosok között gyűlt össze.
Nem lehet panasz a lányok aktivitására sem, hiszen az általános iskolai felsős, valamint a gimnáziumi évfolyamokból összesen kilenc együttes indult a bajnoki trófeákért. Remény van tehát arra, hogy a következő szezont várhatóan az NB1-ben kezdő Hegyvidék SE női csapata helyi szinten sem marad utánpótlásbázis nélkül. Különösen az Arany János iskola lányaira érdemes odafigyelni, akik a 7–8.-osok között tizennégy lőttek, és csupán egyetlen kapott góllal, veretlenül lettek bajnokok.
Az eggyel nagyobbak között a Budai Középiskola bizonyult a legjobbnak, maga mögé utasítva a Városmajori Gimnázium és az Arany János iskola csapatát. A tavasz talán legnagyobb bravúrja a Virányos iskola fiú csapatának nevéhez fűződik, amely négy győzelemmel, pontveszteség nélkül nyerte a harmadik korcsoportosok bajnokságát. Rajta kívül a SOTE, a Zugligeti, a Semmelweis gyakorló, a Virányos, az ELTE és az Arany János iskola szerzett egy-egy elsőséget, ami azt jelenti, hogy a fiúk között ezúttal senkinek sem sikerült egynél több aranyérmet hazavinnie.

em.