Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szem nem marad szárazon

„Megtáncoltatunk mi mindenkit, kicsit és felnőttet, s terveink szerint olyan fergeteges műsort adunk a Hegyvidéki Napokon, hogy szem nem marad szárazon a sok nevetéstől – mondja Buda Tímea, az Alma együttes menedzsere. – Reméljük, most is olyan sokan kíváncsiak lesznek ránk, mint amihez a kerületben hozzászoktunk. Nagyon számítunk a gyerekekre, mert sok meglepetéssel készülünk, ahogy a felnőtteknek is.” Az Alma együttes a Közrendvédelmi családi napon lép fel május 15-én 15 órától.

Gimnáziumi barátság intézményesült 1996 nyarán, amikor megalakult az akkor még négytagú Alma együttes. Rövidesen több tehetségkutató versenyt megnyertek, majd kiadták első lemezüket – pontosabban akkor még csak kazettájukat –, amelyet művészeti mentoruk, Bródy János ajánlásával mutattak be. Az Alma kezdetben csak felnőtteknek játszott, és csak egy véletlen felkérés miatt kezdtek el később gyerekeknek zenélni. Az egyedi hangvételnek és a nagy sikernek köszönhetően sorra érkeztek a hasonló felkérések, és egy idő után gyerekzenekarrá váltak.
www.almazenekar.huÖt évvel ezelőtt megjelentették Kerekalma mesék című mesekönyvüket, Böszörményi Gyula József Attila-díjas író tolmácsolásában. A kötet melléklete már a második CD-jük volt.
A médiában is egyre népszerűbb zenekar manapság évi közel 350 koncertet ad művelődési házakban, óvodákban, iskolákban, fesztiválokon, road-showkon, céges rendezvényeken. Jelenleg a huszonhat részes Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat főcím- és aláfestő zenéjét készítik, illetve a Bartos Erika által írt Balaton című mesekönyvhöz vesznek fel zenéket.
– Amikor még csak felnőtteknek játszottunk – emlékszik vissza Buda Tímea, az együttes menedzsere –, éveken át a Hegyvidéken működött a klubunk, és nagyon jó kapcsolatunk volt a Virányosi Közösségi Házzal. Mivel így egy kicsit haza is jövünk a Hegyvidéki Napokra, nagyon reméljük, hogy most is olyan nagyszerű közönségünk lesz, mint amilyen telente szokott lenni, a Hegyvidéki Fesztiválon. A műsorunkat ezért úgy állítottuk össze, hogy ne csak a gyerekek, de az őket kísérő felnőttek is jól szórakozhassanak.

AI

A teljes Hegyvidéki Napok programfüzet letölthető innen.