Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szépítették a környezetet

A Föld napján rendbe tette a Hegyvidék egy szeletét a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. mintegy ötven munkatársa. Összeszedték a Kútvölgyi Kórházzal szemközti erdős területről az eldobált szemetet, a Nagyajtai utcánál lefestették a 61-es villamos kopott megállóépületét, valamint színpompás virágokat ültettek a Pető Intézet kertjében az intézménybe járó sérült gyerekekkel közösen.
A takarítás helyszínének kiválasztásánál meghatározó szempont volt, hogy a cég székhelyéül is szolgáló kerületben, lehetőség szerint egészségügyi intézmények közelében fekvő területeket szépíthessenek meg – mondta el kérdésünkre dr. Rékassy Balázs, a Pfizer közkapcsolati igazgatója. „Nagy örömünkre szolgált, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat és a Nemzetközi Pető Intézet azonnal a Pfizer kezdeményezése mellé állt, így a virágos, rendezett környezet igazi csapatmunka eredménye” – tette hozzá.
Szepitettek_a_kornyezetetAz önkormányzat örömmel támogat minden olyan civil kezdeményezést, amely a kerület szépítésére, tisztábbá tételére irányul – hívta fel a figyelmet az akció kapcsán Váczi János, a polgármesteri kabinet vezetője. A szakmai segítség mellett az önkormányzat a takarításhoz szükséges zsákok, kesztyűk, szerszámok, konténerek biztosításával segítette a cég dolgozóit. „A Hegyvidék egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága a jó levegő és a zöld területek, parkok, erdők, ligetek, játszóterek sokasága, amelyek közvetlen közelében éljük mindennapi életünket – emelte ki Váczi János. – Éppen ezért arra biztatunk mindenkit, hogy a Pfizer példáját követve tegyen a szebb, rendezettebb kerületért, és óvja környezete tisztaságát.”

z.