Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tiszta udvar, rendes ház

Lakóközösségek számára írt ki kertszépítő pályázatot a Hegyvidéki Önkormányzat. A „Tiszta udvar, rendes ház” eredményhirdetését május 15-én 11 órakor rendezik a Gesztenyés kertben.

A „Tiszta udvar, rendes ház” elnevezésű, egykor igen népszerű környezetszépítő mozgalmat élesztette újjá az önkormányzat tavaly, amikor ugyanezzel a címmel pályázatot hirdetett a társasházi kertek kicsinosítására. A Pokorni Zoltán polgármester kezdeményezésére induló versenyen az előző évben kilenc lakóközösség vett részt – az idei pályázatra már több mint kétszer annyian, összesen tizenkilencen adták be jelentkezésüket.
Tiszta_udvar_rendes_hazA pályázat koordinátora, Gáspár Fruzsina érdeklődésünkre elmondta: a programra kis és nagy létszámú lakóközösségek, apró előkertek és nagyobb méretű zöldterületek tulajdonosai egyaránt jelentkeztek. Van, ahol a kertszépítés irányítását a közös képviselő vette kézbe, máshol egy-egy lelkes lakó vezeti a munkálatokat. A lényeg, hogy mindenütt közös erővel kell rendbe tenni a környezetet, az értékelés során ugyanis nemcsak a kert szépségét, ápoltságát veszik figyelembe, hanem azt is, hogy a munkába milyen mértékben kapcsolódott be a társasház közössége.
A kiemelkedő szépségű kertek gazdái a Hegyvidéki Napok rendezvénysorozaton május 15-én 11 órakor, a Gesztenyés kerti színpadon sorra kerülő eredményhirdetésen vehetik át jutalmukat.

z.

A teljes Hegyvidéki Napok programfüzet letölthető innen.