Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Túrázzon a kerületben!

Harmadik alkalommal rendezik meg a Hegyvidéki Napok keretében a Barangoló Hegyvidék elnevezésű helytörténeti, helyismereti túrát. Az idén először teljesítménytúraként is lehet teljesíteni a távot május 16-án.

viztorony2A Barangoló Hegyvidék kirándulás azoknak szól, akik szívesen töltik idejüket a szabadban, és nem riadnak vissza egy komolyabb sétától, melynek során számos érdekes helyet felfedezhetnek. A szervezők szeretnék megismertetni a vállalkozó szelleműekkel a XII. kerület azon értékeit is, amelyek az erdők rejtekében bújnak meg. A sikeres teljesítéshez tizenegy különböző állomáspontot kell felkeresni, és ott pecsétet szerezni az ellenőrző lapra. Akik sikerrel begyűjtötték az összes pecsétet, értékes nyereményeket nyerhetnek: a fődíj egy műholdas helyzetmeghatározó készülék, azaz GPS.
Azonban nem feltétlenül kell megelégedni a pecsétek megszerzésével. Érdemes nyitott szemmel járni, és a fontosabb dolgokat megjegyezni, mert a célba érkezést követően a résztvevők kitölthetnek egy kérdéssort, amely a túra útvonalához kapcsolódik. A jegyzeteléshez tollat és jegyzettömböt a szervezők biztosítanak. Az értékes nyereményeket dupla eséllyel vihetik haza azok, akik sikeresen válaszoltak a célban, mivel az ő nevük kétszer kerül a „kalapba”.
A túrára bárki jelentkezhet, az 500 forintos nevezési díjat a startnál kell befizetni, a kerületi lakosoknak az indulás ingyenes (lakcímkártya felmutatása szükséges). Akik előre jelzik indulási szándékukat, és május 7-ig neveznek, a célban emblémázott pólót és meleg egytálételt kapnak. A táv 14,5 kilométer, az útvonal: Széchenyi-hegy, kisvasút végállomása (start)–Víztorony–Anna-rét–katonasír–Makkosmária–Végvári-sziklák–Magas-kő–Virág-völgy (sárga és zöld jelzés szétválása)–Szépjuhászné–János-hegyi sziklaüreg–Libegő felső végállomása (cél). Indulás: május 16-án, vasárnap reggel 8 és 9 óra között a gyermekvasút Széchenyi-hegyi végállomásának épületétől. A célba 15 óráig beérkezők kitűzőt és emléklapot kapnak.

BA

További információ és nevezés: Balázs Orsolya, 319-98-54/202, balazs.orsolya@csorsz.hu, Székely Zoltán, 319-98-54/203, szekely.zoltan@csorsz.hu.

A teljes Hegyvidéki Napok programfüzet letölthető innen.