Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Adventi művészeti aukció

A Hegyvidék Galéria és a kerületi művészeket tömörítő Galéria 12 Egyesület közösen szervezi meg az I. Hegyvidéki Művészeti Aukciót. Az árverésre a XII. kerületben élő művészek, illetve a Hegyvidék Galéria egykori kiállítói hozták el munkáikat, hogy azok a fenyőfák alá kerülhessenek.
Annak ellenére, hogy az aukciót hivatásos árverésvezető irányítja, a szervezők nem számolnak fel jutalékot az eladott munkák után, ezzel is ösztönözve a művészeket arra, hogy a Hegyvidéken kedvezőbb áron lehessen hozzájutni a helyi művészek munkáihoz. A több mint nyolcvan tételből álló árverési kínálatot előzetesen az interneten, a www.hegytortenet.hu oldalon találhatják meg, illetve egy kiállítás keretében is meg lehet tekinteni az eladásra kínált munkákat december 2–3-án a Hegyvidék Galériában, a Városmajor utca 16. alatt.
A Hegyvidék Galériában december 4-én 11 órakor kezdődő aukción többek között Veszely Ferenc, Makovecz Anna, Simon András, Uesseler Nagy Judit, Szily Géza, Kecskés Ágnes, Károlyi András, Kovács Albert és Breznay András munkáiból válogathatnak a művészetet kedvelők.

b.