Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ingyenes aerobik Katus Tamással

A tervek szerint januártól régi-új mozgásformával gazdagodik a kerületi polgároknak ingyenes sportolási lehetőséget biztosító Sportos, edzett Hegyvidék program kínálata. A Katus Tamás nevével fémjelzett, elsősorban fiataloknak szóló, intenzív aerobikfoglalkozásokon neves oktatók mozgatják meg az érdeklődőket.

Egy nemrégiben elkészített felmérés szerint az úszás mellett a torna és az aerobik számít a Sportos, edzett Hegyvidék (SEH) legnépszerűbb programjának. A kérdőívre adott válaszokból az is kiderült, hogy az órákat elsősorban a középkorúak, valamint az idősebbek látogatják. A szervező Hegyvidéki Szabadidősport Központ ugyanakkor szeretné az aerobik és fitnesz iránt érdeklődő fiatalabb korosztályokat is bevonni a kerületi tömegsportéletbe, ezért a következő esztendőben ennek megfelelően bővíti a SEH kínálatát. A hegyvidéki polgárok januártól hetente egyszer ingyenesen látogathatják a Testnevelési Egyetem (TF) Alkotás utcai atlétikacsarnokában működő Mozgás Egyeteme foglalkozásait. A Katus Tamás nevével fémjelzett aerobikórákon alkalmanként négyféle mozgásforma kipróbálására nyílik lehetőség.
– A Mozgás Egyeteme négy évvel ezelőtt indult azzal a céllal, hogy minél több emberrel megszerettesse a sportos életmódot, s benne az aerobikot, valamint a fitneszt – mondta el lapunknak az ötletgazda többszörös sportaerobik világ- és Európa-bajnok, a nem olimpiai sportágak „olimpiáját” is megnyerő Katus Tamás. A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának tanára, a TF egyetemi adjunktusa, valamint a TFSE aerobik-szakosztályának vezetője korábban már közreműködött a SEH keretei között megtartott hagyományos aerobikfoglalkozások szakmai felügyeletében, ezúttal azonban egy teljesen újszerű programot kínál.
– Nem egyetlen mozgásformát, hanem magát a testedzést szeretnénk népszerűsíteni – mondja –, ezért forgó rendszerben minden alkalommal más aerobik- és fitneszstílust mutatunk be. Olyan neves oktatók vezetik a foglalkozásokat, mint Katus Attila, Szentgyörgyi Rómeó vagy Mezei Eszter, az ő szakértelmük garancia arra, hogy aki egyszer eljön, az visszajáró vendég lesz a Mozgás Egyetemén.
A minden kedden este nyolckor kezdődő órákon a hegyvidéki lakosoknak elegendő a kerületi lakcímkártyájukat felmutatni. Természetesen az érdeklődők ugyanebben az időpontban nézőként, vagy ha kedvük tartja, óradíj ellenében már most is megismerkedhetnek a programmal.

M.