Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Vizesblokk-felújítás szülői támogatással

Összefogásból nem először mutat példát a Zugligeti Általános Iskola közössége: a szülők, a diákok és a tanárok közös munkájával ezúttal az intézmény alsó szintjén lévő vizesblokkok újultak meg. A munkálatok költségeihez első körben a tavaszi Zugligeti Bálon járultak hozzá a szülők mintegy félmillió forinttal. Miután szeptemberben kiderült, hogy ez az összeg nem elegendő, újabb 500 ezer forintot adott az ugyancsak szülői támogatással, 1%-os adófelajánlásokból működő Zugligeti Iskola Alapítvány, valamint egymillió forinttal a Hegyvidéki Önkormányzat is hozzájárult a beruházáshoz.
A szülők nemcsak pénzzel, hanem a munkájukkal is segítették az iskola fejlesztését. Az őszi szünet kezdetén, október 29-én láttak neki a felújításnak, ami egy előre nem tervezett feladattal indult, a régi padlóburkolat elbontása során kiderült, hogy új aljzatbetont kell készíteni. Amint ezzel, valamint a falak vakolásával végeztek, megkezdődhetett a csempézés, festés, majd a WC-k, mosdók, csaptelepek felszerelése. A szülők keze alá dolgoztak a 7–8. osztályos fiúk és a tanárok is, akik elsősorban az anyagok rakodásában segédkeztek. A nagytakarítást is szorgos anyukák, apukák, valamint a diákok vállalták el.
Az ünnepélyes átadáson Hidegkúthy Antónia igazgató elmondta, példaértékű az a szervezettség, jó szándék és adakozás, amit ebben az évben a szülők nyújtottak. A sajóládi árvízkárosult gyerekek táboroztatása, a családi sportnapok és a Zugligeti Est szervezése, az iskola utánfutóinak teljes felújítása, a kerti munkák elvégzése, az internetes hálózat bővítése és a honlap-készítés, továbbá a mosdók felújítása, amire az elmúlt hetekben került sor, mind-mind az összefogásnak köszönhetően valósulhatott meg.Vizesblokk_felujitas_szuloi_tamogatassal

z.

Ópusztaszeren jártak a zugligeti diákok
A Zugligeti Iskola Alapítvány támogatásával az intézménybe járó gyerekek minden évben egy-egy történelmi, vagy természetföldrajzi szempontból jelentős magyarországi települést, tájegységet látogatnak meg. A korábbi években Hollókőn, Aggteleken, Pannonhalmán, Székesfehérváron, Esztergomban és Visegrádon jártak, míg az idén Ópusztaszeren tettek látogatást a felső tagozatosok. Az alsósok ezúttal a Hősök terére sétáltak ki, valamint megtekintették a Mezőgazdasági Múzeum egyik kiállítását. A gyerekek a kiránduláson szerzett élményeik alapján rajzokat és maketteket készítettek, amelyekből kiállítást rendeztek az iskola tornatermében. A legszebb művek alkotói jutalomban részesültek.