Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Baba-mama_kavezo_a_Varosmajorban

Baba-mama kávézó a Városmajorban

Ha a rossz idő miatt nem lehet lemenni a játszótérre, hová vigyék gyermekeiket az anyukák? Egy édesanya megoldást kínál a Városmajor környékén élők számára: Tündérkert néven baba-mama kávézót alakít ki a szabadtéri színpadnál.

Jó dolog szabadtéri játszóterekre járni, ahol a gyerekek játszhatnak, szaladgálhatnak, közben az édesanyák is találkozhatnak, beszélgethetnek egymással. Ám a játszóterekről hiányzik az otthon komfortja – a legtöbb helyen még illemhely sincs –, arról nem is beszélve, hogy rossz időben el lehet felejteni a szabadtéri játékokat.
Ezzel a problémával szembesült a Városmajor közelében lakó, két kisgyermeket nevelő Hidvéghiné dr. Pulay Brigitta is, aki elhatározta: létrehozza azt a helyet, amely képes biztosítani mindazt a jót, amit egy nyitott játszótér nyújt – annak árnyoldalai nélkül. Az ötletet a sikeres megvalósítás követte: Tündérkert néven baba-mama kávézó várja az anyukákat és gyermekeiket a Városmajori Szabadtéri Színpad mögött működő Garden Cafe & Lounge tágas belső tereiben szeptember 13-tól, minden héten hétfőtől csütörtökig 9.00–12.30-ig.
– A Tündérkert nem játszóház vagy gyermekmegőrző, hanem egy beltéri játszótér kellemes kávézóval körülvéve, amely esőben, hóban-fagyban is használható – mondja az ötletgazda, hangsúlyozva, ahhoz, hogy a kisgyerekes szülők ide ellátogassanak, nem kell bébiszittert hívni, vagy elvinni a gyermeket a nagyszülőkhöz, hiszen ez a hely épp az együttléthez kínál kiváló körülményeket.
A kávézóban lesz csúszda, libikóka, hintaló, ugráló, kisház és sok más játék, s természetesen tiszta mellékhelyiség, valamint pelenkázó is. A játszótér körül kényelmes kanapékat, székeket helyeznek el, ahol a szülők kávézhatnak, beszélgethetnek, vagy akár olvasgathatnak, míg gyermekük karnyújtásnyira van tőlük. A gyerekekkel óvónő is foglalkozik, aki animátorként fejlesztő játékokba vonja be a kicsiket. A kávézó különlegessége, hogy a délelőtti órákban az igényekhez igazodva babaételeket, frissen készített gyümölcspépeket, valamint helyben sült reggeli péksüteményeket is kínál.
Változatos programok, a többi között zenés, táncos mozgásfejlesztő gyermektorna, idegen nyelvű klub, lelki témájú beszélgetések segítik a további tartalmas időtöltést. Mindezek mellett Nők klubja néven foglalkozásokat is tartanak, amelyeken a felnőttek és a kicsik számára élvezhető módon járnak körül egy-egy témát. Például amíg a szülőket divatbemutató szórakoztatja, addig csemetéiket beöltözős sátor várja, miközben a mamáknak gasztronómiai ötleteket adnak, addig a legkisebbek egy játékkonyhában foglalhatják el magukat.
– Úgy gondolom, sok édesanya életét teheti teljesebbé, színesebbé a Tündérkert – fogalmazta meg a különleges játszótér-kávézó küldetését Hidvéghiné. Mint elmondta, a hely abban segítheti a nőket, hogy az anyaság megélése mellett meg tudjanak őrizni egy darabot régi énjükből. Emellett teret és módot biztosít számukra, hogy folyamatosan új, hasznos ismeretekkel gyarapodjanak, és kicsit magukkal is foglalkozzanak. Mindezt pedig úgy tehetik meg, hogy közben nem kell elszakadniuk gyermeküktől, mert mindkettőjük számára értékesen, izgalmasan telik az idő.

z.

Megnyitó a Tündérkertben
Szeptember 12-én, vasárnap 10 órakor nyílik a Tündérkert Kávézó a Városmajorban, a Szamos utca 2/b alatt.
Ünnepi programok:
- Divatbemutató
- Színes gyerekprogramok – népek játékai, baba-játszó
- A kávézó előtti parkolóban vásári forgatag