Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Őszi növényültetés

Idén minden eddiginél több virágos növény díszítette az önkormányzati kezelésű közterületeket. A parkokba, játszóterekre és utak melletti ágyásokba ültetett közel húszezer tő egynyári virág helyére szeptemberben téltűrő fajták kerülnek.

Oszi_novenyultetes1Folyamatosan növeli a közterületeken a virágos felületek arányát az önkormányzat. Egyre több helyszínen létesülnek virágágyások, ahol erre nincs mód, ott a gombamód szaporodó dézsákba ültetett cserjék, örökzöldek mellé kerülnek a színpompás egynyári növények.
A tavaszi virágosztásnak köszönhetően ma már szervesen hozzátartoznak a hegyvidéki utcaképhez a középületeket, társasházakat díszítő muskátlik, akárcsak a zöldszigeteket ékesítő évelő rózsa és a levendulabokrok. Az ültetések számának növelése mellett hangsúlyt helyeznek a növények gondozására is, hogy a palánták egész nyáron át virágozzanak, ne legyenek száraz, kókadozó virágok a közterületeken. Ennek érdekében az elmúlt években automata öntözőrendszereket telepítettek az önkormányzati fenntartású parkokba, illetve az intézmények kertjeibe. A növények pedig meghálálják a gondoskodást, a rendszeres locsolásnak köszönhetően a megszokottnál több virágot hoznak, és színeik is erősebbek.
Bár hamarosan itt a tél, a virágok látványáról nem kell lemondanunk, az egynyári növényeket ugyanis szeptember végén árvácskákra és más téltűrő fajtákra cserélik.

(m.)