Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Sikeres együttműködés

Anyagilag is hozzájárul az ezerhektáros kerületi erdőket kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. munkájához az önkormányzat. A támogatásnak köszönhetően az idén egy vadonatúj kötélpálya épült az Anna-réten, folytatódott a Normafa környezetének felújítása, valamint a Szilassy úti fasor rehabilitációja.

Budapesti összehasonlításban a Hegyvidéken a legtöbb az erdős rész, összterületük eléri az ezer hektárt. Itt található a főváros legkedveltebb kirándulóhelye, a Normafát évente több millió turista, sétáló keresi fel. A rendkívül gazdag növényállomány megtartása és állapotának további javítása érdekében az erdőket gondozó Pilisi Parkerdő Zrt.-t évek óta jelentős összegekkel támogatja az önkormányzat.

Sikeres_egyuttmukodesEbben az esztendőben kivágtak és pótoltak negyvenkét elpusztult, balesetveszélyes vadgesztenyefát a Szilassy úti fasoron, valamint elvégezték az Anna-réti játszórész szabványosítását, illetve fejlesztését. A nyáron telepített kötélcsúszda különösen a kisgyermekes családok körében örvend nagy népszerűségnek, de a tapasztalatok szerint a környéken túrázó felnőttek is szívesen kipróbálják.
A szükséges növényápolási munkák elvégzése mellett, az önkormányzati támogatásnak köszönhetően, sor került a Normafa környéki sétautak és parkerdei bútorok (padok, asztalok, táblák, tűzrakó helyek) felújítására. Ugyanitt, a Normafa-parkoló és az Erzsébet-kilátó közötti szakaszon közel száz köbméter illegálisan lerakott hulladéktól is megszabadították az erdőt.
Az együttműködés nem ért véget, a tervek szerint az önkormányzat hamarosan aláírja a következő évre szóló támogatási szerződést, amely egyebek között garanciát jelent a Szilassy úti faültetések folytatására, illetve az erdőket érintő újabb beruházások megkezdésére.

mm.