Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Elkezdodott_a_nagy_meneteles

Elkezdődött a nagy menetelés

Kétszáz lelkes szurkoló támogatásával a várakozásoknak megfelelően simán nyerte első hazai meccsét a Hegyvidék–YBL WPC vízilabdacsapata. Az OB 1-es tagságért küzdő kerületi gárda a Sportmax külső medencéjében hat góllal verte a tehetséges fiatalokat felvonultató Angyal-Vasas SE-t.

Újabb fontos lépést tett a vízilabda OB 1-be vezető úton a Hegyvidék–YBL WPC, amely a rájátszás első hazai mérkőzésén 10–4-re verte a jó erőkből álló Angyal-Vasas SE-t. Pedig kicsit nyögvenyelősen indult a meccs, egészen a harmadik negyedig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán 4–4 után varázsütésre minden megváltozott: a hegyvidéki pólósok, kihasználva fizikai és taktikai fölényüket, zsinórban hat gólt dobva bedarálták ellenfelüket. Az eredményesség ráadásul ekkor már látványos játékkal párosult, a hatalmas átlövések mellett két gyönyörű ejtést is láthatott a mintegy kétszáz fős közönség.
A vége tehát magabiztos hazai siker lett, ami bizakodásra adhat okot a hátralévő hat mérkőzésre, annál is inkább, mert egymás után ötször hazai pályán játszik a csapat. Jelenleg a harmadik helyen áll a Hegyvidék–YBL WPC, hátránya csupán három pont – azaz egy győzelem – a Kaposvárral szemben.
A mérkőzésen a kezdődobást elvégző Váczi János alpolgármester lapunk kérdésére elmondta, hogy a játékot és a meccsre kilátogató családokat látva jó döntésnek bizonyult az YBL–WPC Hegyvidékre csábítása. „Az önkormányzat évek óta jelentős forrásokat biztosít a tömeg- és diáksport támogatására, minden olyan kezdeményezést segítünk, ami a mozgás népszerűsítését szolgálja. A hegyvidéki profi vízilabdacsapat hazai meccsei igazi családi programot jelentenek, nagyszerűen kiegészítve a szabadidős és diáksport-eseményeket. A színvonalas póló egyúttal hozzájárul ahhoz, hogy még több helyi gyereket nyerjen meg a sport számára.”
A példamutatás fontosságát emelte ki Székely Bulcsú olimpiai bajnok vízilabdázó is, aki úgy látja, a Hegyvidék–YBL WPC képes utat mutatni a fiataloknak. „A vízilabda fantasztikus sportág, olyan szellemi és fizikai képességekkel ruházza fel a játékosokat, amit az élet minden területén kamatoztathatnak. Ehhez nem feltétlenül kell válogatottnak lenni, elég elsajátítani az alapokat. A Sportmaxban immár öt éve zajlik vízilabda-oktatás, aminek újabb lendületet adhat, hogy a gyerekek testközelből láthatják edzeni és játszani az első osztályba igyekvő nagycsapatot” – hangsúlyozta a Sportmax uszodaigazgatója.
Azóta újabb mérkőzést játszott le a Hegyvidék–YBL WPC. A Tatabánya ellen ……. nyert a csapat, így továbbra is harcban áll a feljutásért. A következő hazai meccset május 14-én este hat órakor rendezik a Sportmax Hegyvidék szabadtéri medencéjében. Az ellenfél a Hírös Kecskemét lesz, a belépés az önkormányzat jóvoltából továbbra is díjtalan.

Ám.