Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Értékvédelmi pályázat

A Hegyvidéki Önkormányzat fontosnak tartja a kerület építészeti értékeinek megőrzését, ezért az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is vissza nem térítendő támogatást nyújt a védett vagy védelemre javasolt magántulajdonú épületek felújítására. A rendelkezésre álló 15 millió forintra a társasházak mellett az egy–négy lakásos épületek tulajdonosai is jogosultak.
Jó hír, hogy az értékvédelmi pályázaton részt vevők – a támogatás odaítélésétől függetlenül – az általános társasházi és vis major pályázatokon is elindulhatnak. A támogatás az épület egészének eredeti állapotban történő felújítására, valamint a védendő egyedi értéket őrző díszítések, épületrészek pótlására, rekonstrukciójára vehető igénybe. Fontos tudnivaló, hogy a fővárosi rendeletben védett épületek, épületegyüttesek, műemlékek, védelemre javasolt épületek csak épületrészek felújítására pályázhatnak.
A beadás határideje 2011. június 15., a szükséges jelentkezési lapokat és ismertetőket a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodáján személyesen lehet átvenni. A dokumentumok a kerület honlapjáról (www.hegyvidek.eu) is letölthetők. (Az értékvédelmi pályázatról következő számunkban részletesebb tájékoztatót olvashatnak.)

m.