Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Jardatakaritas_geppel

Járdatakarítás géppel

Az önkormányzat megkezdte a hegyvidéki városközpont járdáinak rendszeres gépi tisztítását. Bár az ingatlanok előtti járdaszakaszok és zöldsávok rendben tartása a lakók feladata lenne, a kerület részben elvégzi helyettük a munkát.
A nagy teljesítményű mosó- és takarítógép a Németvölgyi út–Jagelló út–Alkotás utca–Hegyalja út–Avar utca–Győri út–Márvány utca által határolt területen hetente legalább egy alkalommal valamennyi utcába eljut, a frekventáltabb, nagyobb forgalmú gyalogosrészeket pedig többször is megtisztítja. A berendezés nem csupán felsöpri, hanem nagy nyomású, vegyszermentes vízzel fel is mossa a járdákat. Ez különösen a nyári időszakban rendkívül kellemetlenül szálló por ellen tesz jó szolgálatot, hiszen a víz megköti a szabad szemmel szinte láthatatlan, apró szemcséket.
A takarítógépet egy speciális porszívóval is felszerelték, a teleszkópos csővel a nagyobb, darabos szemetet és a kutyapiszkot is gond nélkül el lehet tüntetni. A hulladékok egy teljesen zárt rendszerű tartályba kerülnek, amelyet naponta több alkalommal is kiürítenek.

(m.)