Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Átépítik a Pannonia Sacra iskolát

Alig több mint egy év leforgása alatt teljesen megújul a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola. A rekonstrukció régóta esedékes volt, hiszen a 19. század végén még árvaház működött az épületben, és az azóta elvégzett átalakítások ellenére a termek többsége meglehetősen szűkös, a fűtés korszerűtlen, nem megoldott az akadálymentesítés, ráadásul nagyon hiányzott egy megfelelő méretű közösségi tér is.
Most mindez megváltozik, hiszen a fenntartó katolikus egyház intézményfelújítási programja keretében az idén a Pannonia Sacra iskola szépülhet meg. Ahol lehetséges, a határoló falak elmozdításával megnövelik az osztálytermek alapterületét, energiatakarékos nyílászárókat építenek be, valamint felújítják az utcai és az udvari homlokzatot. Kicserélik a víz-, csatorna- és elektromos vezetékeket, átépítik a vizesblokkokat. Modernizálják a fűtésrendszert, ami azt jelenti, hogy a fűtés „leválik” a szomszédos uszoda kazánjáról, és az iskolában saját, energiatakarékos berendezést helyeznek üzembe.
Megvalósul a régen várt bővítés is, az új, száz négyzetméteres aula az elképzelések szerint az iskola központi tere lesz. Beépítik a tetőterek egy részét, oda kerülnek a természettudományos és nyelvi laborok, valamint a szaktantermek. A teljesen akadálymentesített épület valamennyi szintjét lifttel is el lehet majd érni.
A beruházás átadásának határideje 2012. szeptember elseje. Ebben az évben az aula, a tetőtér egy része, valamint az uniós előírásoknak mindenben megfelelő melegítőkonyha készül el. A munkálatokat úgy ütemezik, hogy a kivitelezés ne zavarja az intézmény mindennapi életét.

kn.