Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Elkezdődtek a művésztanfolyamok

Folyamatosan bővíti a Hajnóczy József utcai művésznegyed kínálatát az önkormányzat. A már több mint egy éve nagy sikerrel működő Galéria 12 után tavaly megnyílt első szabad műterem művésztanfolyamokkal várja az érdeklődőket.
A rajzcsoportokban különböző tudásszinteken zajlanak a foglalkozások, a képzésbe a teljesen kezdők, a korábban rajzzal már foglalkozók, a grafika és festés iránt érdeklődők, valamint a művészeti iskolák felvételijére készülők is bekapcsolódhatnak. Gyakorlott szakemberek vezetésével indult a művészetterápia-csoport, amelynek célja az önismeret és személyiség fejlesztése, az érzelmek, indulatok feltárása és feldolgozása a képzőművészet eszközeinek segítségével.
A korábbi üveg- és szabás-varrás tanfolyam új helyszínen, jól felszerelt műhelyben folytatja a munkát, és folytatódik az üvegfestő tanfolyam is. Felnőttek és gyerekek számára egyaránt izgalmasnak ígérkezik a játékkészítő foglalkozás, amelyen sok más mellett farsangi maszkokat, különleges húsvéti tojásokat, nyulakat készíthetnek a résztvevők. Újrahasznosított alapanyagokból különböző használati, illetve ajándéktárgyakat állíthatnak össze a kreatív kézműves-foglalkozásra beiratkozók, akik egyéb otthonszépítési ötleteket is kaphatnak a tanfolyamot vezető szakemberektől.
Bővebb információk a www.szabadmuterem.mlap.hu című honlapon olvashatók.

Em.