Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Fejlesztesek_a_Gesztenyes_kertben

Fejlesztések a Gesztenyés kertben

A MOM Kulturális Központ átépítésével párhuzamosan a Hegyvidéki Önkormányzat jelentős fejlesztéseket hajt végre az egyébként fővárosi kezelésű Gesztenyés kertben. Tavaly sok más mellett a központi fasor növényzetét újították meg, valamint több tucat facsemetét ültettek el a Jagelló út felőli parkolóban, nemrég pedig elkészültek a közvetlen Csörsz utcai kapcsolatot biztosító lépcsők.
Az egyedül nehezebben közlekedő idősek, babakocsis anyukák, illetve a mozgássérültek kedvéért többfordulós rámparendszert is kialakítottak, úgy, hogy azt akár kerekes székkel is segítség nélkül lehessen használni. A Sportmax Hegyvidék szomszédságában található lépcsősorok, illetve rámpa külön világítást kapnak, a lámpasorok beüzemelése a következő hetekben várható. A fejlesztésnek köszönhetően a Jagelló úti parkolók irányából immár a parkon keresztül is kényelmesen elérhető a nagy forgalmat bonyolító bevásárlóközpont, valamint a sportcsarnok. További előnyt jelent, hogy a rámpa segítségével a kisgyermekes családok könnyebben megközelíthetik a Gesztenyés kertet.
Folyamatosan szépülnek a sétányok is, amelyeken az esőzések után – a pocsolyák és a sár miatt – korábban meglehetősen nehezen lehetett közlekedni. A kisebb ösvények felújítása és a szegélyek cseréje már befejeződött, a központi sétány felújítása, továbbá a padok kihelyezése pedig hamarosan megtörténik. Gondoltak a növényzet megújítására is, a folyamatos fapótlásokon kívül a terület több pontján új cserjerészeket alakítottak ki.

knp.