Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Foyltatodnak_az_intezmenyfelujitasok

Folytatódnak az intézményfelújítások

A tavasszal, illetve a nyári szünetben szinte valamennyi önkormányzati fenntartású óvodában és iskolában lesz fejlesztés vagy felújítás. A KIMBI Óvodában megtörténik a faszerkezet elemeinek átvizsgálása, rovarmentesítése, valamint a tetőablakoknál tapasztalt beázás elhárítása és a balesetveszély megszüntetése a csoportszobákban. A Mackós Óvodában folytatják a kertépítést, befejezik a tűzoltórendszer korszerűsítését, míg a Mesevárban modernizálják a víz- és fűtésvezetékeket, illetve a radiátorszelepeket. A Normafa Óvodában megújulnak a burkolatok, az Őzike tagóvodában hőszigetelt bejárati portálra cserélik a régit. Ugyanitt, a Süni tagóvodához hasonlóan, még ebben az évben elkészül a sószoba. Szintén a fűtésszámla csökkentése érdekében az Orbánhegyi Óvodában felújítják a földszinti csoportszobák nyílászáróit, valamint elvégzik a lábazat hőszigetelését.
Új orvosi szobát és modern kerti játszórészt alakítanak ki a Süni Óvodában, ahová a tervek szerint fejlesztő játszószereket is telepítenek. Az Acsády Ignác utcai kerítés áthelyezésével megnő a játszórész a Városmajori Óvodában, ahol új homokozót és csúszdát kapnak a gyerekek. A Zugligetiben a rézsű rendezése mellett felújítják az udvari járdákat és a gumiburkolatokat. A Táltos Óvoda Lejtő út felőli udvarán a szegélycsere mellett takaró és napvédő tető kerül hat homokozóra, a Csikó tagóvodában folytatódik a kert és a játszóudvar átépítése.
A Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskolában a vizesblokkok, a világítás és a tornatermi lapos tető tervezésén, engedélyeztetésén kívül elkezdődik az intézmény új tornacsarnokának tervezése. Gumiborítás kerül a Zugligeti iskola udvarának egy részére, és az idén felújítják az épület emeleti vizesblokkjait. Energiatakarékos lámpákat szerelnek fel a Solti György Zeneiskolában, míg a Németvölgyi iskola átjáró folyosóján megoldják a korábban sok gondot okozó esővíz elvezetését.
A Jókai Mór iskolában a világításkorszerűsítésen kívül megszüntetik a balesetveszélyt a gazdasági udvaron, illetve elkészül az épület Felhő utcai oldalát határoló kerítés rekonstrukciója. Telefonközpontot építenek ki a Fekete István iskolában, ahol a többi intézményhez hasonlóan gumilapokkal burkolják az udvar játszórészeit.

(mm.)