Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Játékos hatpróba óvodásoknak

Vidám, kora tavaszi sportprogramot szerveztek a Táltos Óvodában. A hagyományos hatpróbán a legkisebbektől a nagycsoportosokig valamennyi kisgyermek részt vett.
Az óvodában évtizedek óta hangsúlyosan jelenik meg az egészséges életmódra nevelés, ennek szellemében mindennap játékos testnevelésórát szerveznek a kicsiknek. Fokozott figyelmet fordítanak a természetes mozgáskoordinációt és a tartásjavítást segítő gyakorlatok elvégzésére – mondta el Borszéki Klára óvodavezető. A gyerekek szívesen vesznek részt az óvoda sportos programjain, a szülőket is megmozgató nagy sikerű családi napon, az ugyancsak a felnőttekkel közösen megtartott kihívás napján, vagy a tréfás vetélkedőkre és rengeteg játékra alkalmat adó gyermeknapon.
A nagycsoportosok sportnapját a Táltos Óvoda eredetileg a "saját" gyerekeinek találta ki, az évek során azonban a rendezvény túlnőtte az intézmény falait, és a kerület legnagyobb óvodás sporteseményévé vált. A nevelési évenként hat alkalommal megtartott hatpróba során egyszerre mozog és sportol minden gyermek.
Ezúttal a korcsoportoknak megfelelő nehézségű ugróiskola, labdavezetés bóják között, kosárba dobás bőrlabdával, bóják között haladás gólyalábon, rollerezés és karikából karikába ugrás szerepelt a feladatok között. A gyerekek a hat próbatétel végén Csiribiri kifestőkönyvet kaptak ajándékba.

(em)